Ingrediënten
- 250 g zachte roomboter + extra om in te vetten
- 250 g witte basterdsuiker
- 1 ei
- 1 citroen
- 250 g bloem
- Beetje melk, of een extra ei (losgeklopt) om te bestrijken
Verder nodig
Boterkoekvorm, kwastje, elektrische handmixer, fijne rasp
Eén van de makkelijkste bakrecepten uit de Hollandse keuken is boterkoek. Heerlijk in kleine puntjes gesneden en geserveerd bij de koffie of thee. Iedereen is er dol op!
Basisrecepten, Inspiratie, Kookvideo's, Wereldgerechten, Zoete keuken, Hollandse recepten, Zoete recepten, Gebakrecepten
Verder nodig
Boterkoekvorm, kwastje, elektrische handmixer, fijne rasp
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de bakvorm in met boter.
Mix de boter en suiker met de handmixer tot een luchtig mengsel. Voeg het ei en de rasp van de citroen toe en klop verder. Voeg de bloem toe en spatel door het beslag. Verdeel het beslag over de boterkoekvorm en strijk de bovenkant glad. Bestrijk de bovenkant het melk en maak met een vork een ruitjespatroon.
Bak de boterkoek in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Enjoy!
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 12:10
ben er dol op !
vaak doe ik er nog pecanoten, en kokosrasp doorheen,
om 17:15
Dat klinkt heerlijk Mariska!
om 14:31
Wat is een boterkoekvorm ?
om 14:35
Kan je ook met sinaasappel raspt doen?
om 17:14
Ja hoor, dat kan!