Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Speels & smakelijk: brietosti met jam
Mijn dochter Ella-Marie is net zo’n grote kaaskop als ik. Al op haar tweede liet ze de kaasboer breed glimlachen toen ze snoepte van pittige blauwader, romige brie, lopende camembert … en daarbij luid en duidelijk gelukskreetjes door de kaaswinkel neuriede (‘mmm … mmm …. MMM’). Ze krijgt er net als ik geen genoeg van.
Romige brie is nu haar absolute favoriet; met deze tosti doe ik haar dus het allergrootste plezier. Omdat brie graag danst met zoetigheid, voeg ik een vleugje pruimenjam toe. Geloof me: deze kindervriend laat zelfs 18-plussers tollen van verrukgeluk!
‘Mmmmm!’ zingt Ella-Marie bij haar eerste hapje. En ook mama (en zelfs papa) zingt al snel het hoogste lied …
Lunchgerecht voor 2 smulpaapjes — 5 minuten + 20 minuten in de oven
Ingrediënten
- 4 sneetjes bruinbrood
- Smeerboter
- 2 tl pruimenjam
- 6 tot 8 plakken brie
Verder nodig
Vel bakpapier
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Besmeer aan één kant twee boterhammen met boter en twee boterhammen met (weinig) jam. Beleg twee boterhammen op de jamzijde met brie en leg de andere boterham erbovenop, boterkant naar boven.
Leg de broodjes op een met bakpapier bekleed bakblik en bak 15 tot 20 minuten in de oven, of totdat het brood knapperig en goudbruin is.
Snijd de tosti’s diagonaal doormidden en serveer direct.
Smul smakelijk!
Deel je reactie