Ingrediënten
- 3 à 4 dikke plakken brioche
- 200 ml melk
- 1 ei
- 125 (diepvries)frambozen
- 4 el kristalsuiker
- 1 el kaneelpoeder
- Vloeibare bakboter
Verder nodig
- Fijn zeefje
- Koekenpan met anti-aanbaklaag
Het zoete, rijke brioche brood is natuurlijk al heerlijk om zo te eten, maar als je er wentelteefjes van bakt wordt het spontaan feest! Deze brioche wentelteef churros met frambozensaus zijn favoriet bij dochterlief.
In plaats van de plakken brioche in zijn geheel te bakken, snijd ik ze in lange repen die ik na het bakken door kaneelsuiker rol (churros). Dat ziet er leuk uit en je kunt ze zonder bestek serveren. Scheelt weer afwas. 😉 Deze wentelteefjes smaken heerlijk als ontbijt of lunch, maar ook als dessert met een bolletje ijs erbij. De zelfgemaakte frambozensaus maakt het VerrukGeluk helemaal af!
Themarecepten, Moederdag recepten, Paasrecepten, Zoete recepten, Dessert
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Doe de frambozen samen met 2 el suiker in een pannetje en verwarm op middelhoog vuur. Kook circa 8 minuten, of totdat de frambozen zacht zijn en hun sap loslaten. Druk de frambozen door een fijne zeef en vang de frambozensaus op. Zet zolang opzij.
Snijd het briochebrood in lange repen. Klop het ei en de melk los in een kom.
Verhit de koekenpan met een flinke scheut bakboter en laat even uitbruisen. Wentel de briocherepen rondom snel — als ze te lang weken kun je ze niet goed bakken — door het melkmengsel en leg in de koekenpan. Bak ze rondom op middelhoog vuur goudbruin.
Meng de suiker en kaneel op een bord door elkaar en wentel de gebakken briocherepen erdoorheen. Serveer met de frambozensaus.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie