Ingrediënten
- 2 kipfilets, in blokjes gesneden
- 400 g voorgekookte krieltjes, gehalveerd
- 400 g champignons, in kwarten gesneden
- 1 broccoli – in kleine roosjes gesneden, stronk geschild en in plakjes
- 1 oranje paprika, in repen gesneden
- Paprikapoeder
- Boter of olie om in te bakken
- Zout en peper uit de molen
Voor de saus
- 30 g boter
- 1/2 ui, gesnipperd
- 30 g bloem
- 1 kippenbouillontablet
- 500 ml kookvocht van de broccoli
- 130 g geraspte kaas
Verder nodig
- Ondiepe ovenschaal
- Grote koekenpan
om 15:04
Ziet er super lekker uit!
om 09:25
Jullie hebben altijd geweldige recepten!
om 09:52
Aah, leuk om te horen Lyda, dankjewel! 🙂
om 12:21
Echt lekker!
Hier ook een blijvertje!
om 20:27
Hoi annemiek . Ik kook niet vaak . Had me vrouw beloofd vandaag te koken . Was zwaar op zoek . En toen vind ik dit recept . Ik kan je vertellen dat het super . Goed onvangen werd . Bedankt voor het recept . We hebben er erg van genoten Gr peter .
om 09:10
Hoi Peter, leuk om te horen dat het heeft gesmaakt! En complimenten voor de chef! 🙂
om 10:20
Heerlijk en zo makkelijk! Wij hebben weer een nieuwe favoriet voor op tafel.
om 08:35
Heerlijk recept ik ga m vandaag meteen presenteren
om 20:16
Dit hebben wij vanavond gegeten. Morgen eten we de rest. Smaakte heerlijk. Had er wel mijn eigen draai aan gegeven. Heb er reepjes ontbijtspek aan toegevoegd en had nog klein restje kruidenboter en die heb ik mee laten smelten toen ik de saus maakte.
om 09:13
Kun je dit al smorgens klaar maken en dan in de koelkast doen voor savonds?
om 09:23
Hoi Kim, dat kan! Het zal dan wel langer in de oven moeten. Ik schat een minuut of 10 extra, maar dat moet je even uitproberen.
om 14:05
Wat zou een goed alternatief zijn voor de kaas? Niet iedereen houdt daarvan…..
om 09:53
Hoi Hanneke, je kunt de kaas ook gewoon achterwege laten. 🙂
om 14:47
Ja was echt lekker ik heb geen champignons gebruikt maar groene asperge en het was perfect had niet veel vertrouwen in de kaas saus maar komt goed uit ?
om 14:32
Ik ben ook benieuwd als je het van te voren klaar maak….. moet de saus er meteen overheen of net voordat het de oven ingaat?
om 10:37
Hoi Marianne, ik zou de saus er pas overheen doen vlak voordat je hem in de oven schuift.
om 18:08
Hoi,
Alle smaken heerlijk! De saus was goed ingedikt maar toen ik de schaal uit de oven haalde, was het weer klaar bouillon. Weet je hoe dit kan? Was echt jammer, maar smaakte nog steeds lekker.
om 12:11
Het is heel belangrijk om de broccoli goed uit te laten lekken en het vocht uit de champignons te bakken. Anders laten ze namelijk veel vocht los in de ovenschaal waardoor je mooie saus toch weer dun wordt. Fijn om te horen dat de smaak toch goed was. 🙂
om 20:23
O dit was zo hemels lekker! Ik heb voor de smaakt wel nog wat kerrie, 4 seizoenen peper en knoflook bij toegevoegd maar zelf mijn kinderen aten het op zonder enig commentaar. Bedankt voor u recept! ♡
om 09:44
Wat leuk om te horen dat iedereen ervan gesmuld heeft Kelly! 🙂
om 13:56
Ik wil dit recept morgen misschien proberen, maar zou het ook met courgette kunnen in plaats van broccoli? Ik denk zelf van; waarom niet. Maar zou de courgette niet veel vocht vrijlaten?
om 14:34
Het kan zeker met courgette, als je hem goed laat uitlekken. Of meebakken kan ook.
om 11:53
Ik heb deze ovenschotel gemaakt was lekker maar zoveel nat onder in de schotel dat is jammer, ik weet niet hoe het komt, jullie wel?
om 14:52
Hoi Layla, de broccoli houd na het koken veel vocht vast. Zou het kunnen dat je hem niet genoeg hebt laten uitlekken?
om 21:51
Kan je dit ook invriezen in 1 personen bakje ?
om 15:57
Heb recept gemaakt op vrijdag 29 Mei, broccoli ovenschotel met kip en krieltjes. Amai zo lekker. Zeker nog doen. Bedankt. Ben een hobby kok. En ondanks mijn chronische pijnen lichaam, doe iedere week wat nieuws.
om 09:14
Kun je dit al smorgens klaar maken en dan in de koelkast doen voor savonds?
om 13:49
Wij hebben dit gerecht al een paar keer gemaakt. Ik variër hierin inderdaad met de groenten. Het is een héérlijk gerecht!! De laatste paar keren heb ik de aardappeltjes gebakken in de frituurpan. Dit is ook heerlijk en dan de groenten in de oven. Ook van de saus maak ik vaak iets meer zodat als we dit eten ook nog de saus apart erbij kunnen doen. De smaak van de saus is namelijk echt heel goed. Bedankt voor dit heerlijke gerecht.
Groetjes Carine Spuls.
om 15:58
Hoi Carine, leuk om te horen dat het zo in de smaak valt en dat je varieert met het recept! 🙂
om 13:33
Welke groenten heeft u zowel gebruikt?
om 14:54
Heb dit gemaakt , en de ingrediënten 1 voor 1 gebakken en in vuurvast schotel gedaan, 1 iemand wilde geen krieltjes, 2 andere geen champignons…. ?? dus toch 1 gerecht in 3 schotels verdeeld. Iedereen vond het lekker, dit komt zeker nog op tafel. Thanks!!
om 17:02
Heb dit recept gemaakt . Al paar keer en het staat in de top 5!
om 08:44
Aaah, heel leuk om te horen! 🙂
om 19:46
Misschien is het handig om bij de intestellen temp. aan te geven voor wat voor soort oven?
Ik ga zo eten dus laat daarna weten of het gelukt is; aan de ingrediënten en de beschrijving kan het in ieder geval niet liggen ?
Het was een heerlijk recept, top?
om 09:59
Hoi Willem, ik hoop dat het gesmaakt heeft! Ik bedoel altijd de conventionele stand (boven- en onderwarmte) mits anders vermeldt.
om 20:02
Vega kip bestaat niet, hou op met die onzin.
Dat is gewoon soja.
om 18:28
Heerlijk recept! Gegeten met vega kipstuckjes. Het is voor herhaling vatbaar.
om 19:36
Als ik de schotel voor de volgende dag maak, voeg ik wel al de saus toe of doe je dit op de dag dat je ‘m in de oven doet?
om 17:36
Heerlijke schotel maar aan een half bouillontabletje heb je meer dan genoeg ze zijn tegenwoordig voor een liter!
om 20:17
Erg lekker deze schotel. Mijn man vond ‘m een tikkeltje flauw, wat zou ik nog toe kunnen voegen voor wat meer pit? Zout, peper en parikapoeder genoeg gebruikt.
om 20:41
van de week eindelijk deze ovenschotel gemaakt en hij smaakte heeeeeeerlijk!!!
deze gaan we beslist vaker maken!!
maar eigenlijk zijn al je recepten top!!!
om 12:07
O bedankt voor dat mooie compliment! 🙂
om 19:46
Ben een kok van niks, maar met deze beschrijving is het zelfs mij gelukt. En wij lastige eters hebben heerlijk gegeten. Snel kijken wat er nog meer voor lekkere recepten op deze site staan. Bedankt Annemiek!
om 08:39
Ik heb altijd hetzelfde probleem met deze recepten…. Het ziet er heerlijk uit maar overal moet kaas in. Ik ben allergisch voor stremsel dus dat gaat hem niet worden. Is er echt geen alternatief voor de kaas?
om 09:22
Er zijn zeker alternatieven voor kaas. Ik noem ze in dit artikel: https://www.keukenliefde.nl/een-ovenschotel-van-tevoren-maken-tips/ maar kaas kun je ook altijd gewoon weglaten in een recept. Je hoeft het niet per se door iets anders te vervangen.
om 22:04
Top! Dankjewel. Mijn receptenboek wordt ineens een stuk uitgebreider.
om 23:09
Ovenschotel was heerlijk! voor de eerste keer ooit gemaakt, zelfs mijn vrouwtje vond het verrukkelijk, samen heerlijk gegeten!
om 09:43
Leuk om te horen Leo! 🙂
om 12:25
Hallo lijkt me heerlijk de broccoli schotel.
Zou je die een enkele uren voor het eten kunnen maken en en voordat het in de oven gaat wel even de saus maken er erover gieten.
Of is de altijd dan ook langer. Gr.
om 10:59
Ja hoor, dat kan! Je kunt de saus er ook al eerder overheen doen en dan afgedekt wegzetten tot gebruik. Kan idd zijn dat de schotel dan iets langer in de oven moet, omdat de ingrediënten dan zijn afgekoeld.
om 09:38
Hij is echt super lekker.
Ik vond alleen dat het erg waterig werd (onderin de schotel) ondanks dat ik de saus heel dik in heb laten koken.
Enig idee hoe ik dit op kan lossen want verder is het echt een heerlijk recept.
om 09:54
Hoi Jolanda, dat komt waarschijnlijk door de broccoli. Die moet je na het koken echt heel goed laten uitlekken, anders komt het vocht in de saus.
om 11:47
Super lekker !!! ?
om 19:48
Wat een lekkere schotel! Ik heb hem wel iets aangepast. Met vegetarische kipstukjes en zonder de aardappel (om de koolhydraten wat te minderen) maar yumm wat lekker zeg!!!!
om 08:42
Leuk om te horen Suus! Jouw variant klinkt ook heerlijk! 🙂
om 18:47
Heerlijk gegeten, voor herhaling vatbaar. Nog wat over gehouden, eten morgen lekker op.
om 18:48
Herlijk gegeten maar wij zijn mst zn tweetjes dus ik hen bijn alles gedeeld door 2 masr toch heb ik nog een heerlijk maaltje voor morgen of zo. Dus ik vind de hoeveelheden aan de ruime kant.
Heb er ook nog een hele peper in gedaan . En ik heb bij de sssus ook nog wat gorgonzola gedaan.
Zeker voor herhaling!!!!
om 19:37
Vandaag gemaakt, super lekker!
Wel maar 20 gram kaas gebruikt ivm de calorieën maar zelfs zo heerlijk.
om 09:19
Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft Melissa! 🙂
om 00:15
Leuk recept maar niet echt budget. Broccoli, paprika, kip, geraspte kaas, dat telt algauw op. Voor mij is dit de categorie lekkernij voor bijzondere gelegenheden. Lekker gerecht hoor!
om 18:23
Heb ‘m zojuist klaargemaakt. ?
Jammer dat ik hier geen foto kan plaatsen, heb geen Instagram ?
Ben wel heel benieuwd
om 16:06
Hoi Hoi
Ik heb de schotel gemaakt zonder de saus.
Ik ben niet zo van de saus met gesmolten kaas. Kan ik hem ook zonder saus eten?
om 09:59
Dat kan hoor Wendy. Je kunt ook de saus maken zonder de kaas.
om 17:32
Ziet er verrukkelijk uit zeg !!!!
Is deze schotel ook in ”kant en klaar” verpakking ergens te koop bij de A.H ofzo ?
Ik heb A: geen kookplaat B: geen oven en C: 2 linker handen 🙁
Dus alleen een magnetron waarop ik leef *zucht* ik wil die schotel !!!
om 11:09
Nog niet, maar wat een geweldig idee Paul! 🙂 PS Een kookplaat zou ik toch wel aanschaffen hoor…
om 07:25
Gisteren de ovenschotel gemaakt. Wat hebben wij heerlijk gegeten. Tot de laatste kruimel is alles opgegaan. Zeker voor herhaling vatbaar.
om 11:55
Ah, dat is een goed teken Helma! 🙂
om 20:09
Erg lekker recept. Heb hem nu 2x gemaakt. 1x zoals het recept is en 1x met bloemkool ipv broccoli.
Beide erg lekker. Ben alleen benieuwd naar de calorieen. ?
om 11:54
Met bloemkool is inderdaad ook heerlijk inderdaad Natasja! 🙂
om 11:17
Ik heb gisteravond de schotel vast voorbereid voor de volgende avond, hoe kan ik de schotel het beste bewaren? In de koelkast? En dan va navobd in de oven?
om 19:24
Erg lekker! De schaal is leeg en we zijn met z’n 2e 😉
om 14:32
O haha! Dat is een mooi compliment. 🙂
om 11:21
Hoi Annemiek. Mijn man vindt de kaas op de ovenschotels nooit zo lekker. Heb je een alteratief of gewoon zonder of wat paneermeel met boter. Ouderwets maar altijd lekker.
Is hass ook niet veel caloriën?
om 10:36
Paneermeel of panko met vlokjes boter is idd een heerlijk alternatief voor kaas.
om 20:16
Ik heb hem vandaag gemaakt.Zonder paprika.
Ik vond hem wel erg vet en vond de kaas niet zo veel toevoegen
Ga volgende x de saus wel anders maken dan denk ik
Of de ui gewoon door het mengsel en de kaas gewoon bovenop.
om 13:17
Hallo Annemiek,
Dit is echt een heel lekker recept! Ik probeerde het net uit te printen via de ‘printvriendelijke’ optie maar dan worden het meteen 8 pagina’s door de foto’s. Ik heb nu de tekst gekopieerd in Word maar dat is zo omslachtig. Is er een manier om je recepten makkelijk en snel te printen?
om 14:59
Hoi Janneke, leuk om te horen dat het heeft gesmaakt. Je kunt de foto’s in het print friendly menu (ronde, groene knop onderaan elk recept) verwijderen door erop te klikken of je kunt de knop aanvinken om geen foto’s te selecteren. Ik hoop dat het zo lukt! 🙂
om 11:41
We zijn dol op ovenschotels en deze is ook echt heerlijk. Leuke site met heerlijke gerechten .
om 10:55
Bedankt voor je reactie en het mooie compliment Jolanda!
om 21:53
Deze broccoli-ovenschotel is echt lekker “comfort food” voor doordeweeks, heerlijk!
om 18:49
Vanavond gemaakt, heerlijk! Aardappeltjes gebakken in de airfryer en later gemengd met de groenten en kip. Gaat hier zeker vaker op tafel komen. Bedankt voor het recept.
om 19:15
Heeeeeeeeeeeerlijk!!!!! Ik was alleen iets te voorzichtig geweest met het toevoegen van zout en had het kookvocht van de broccoli weggegooid. Beiden geen groot probleem, er zat nog steeds meer dan genoeg smaak aan en gekookt water gebruikt ipv het kookvocht.
Een nieuwe favoriet hier in huis en blij mijn dochter vol smaak broccoli te zien eten.
Dankjewel!
om 10:53
Leuk om te horen Sylvia! 🙂
om 14:59
Jammie jammie. Van de week klaargemaakt en staat nu bij mijn favoriete recepten;-) Vanavond gaan we voor de stroganofpannetje met gehaktballetjes.
Ben niet zo kookprinses maar van de week voelde ik me wel een keukenprinses dankzij jou..
om 09:16
O wat lief en leuk om te horen Wilma! 🙂
om 22:42
Vorige week gemaakt en was erg lekker alleen de saus was me niet goed gelukt bekeek het recept via de telefoon dus viel de scherm steeds uit en voor ik het wist had ik de hele 500ml erdoor gegooid en werd het te dun dus morgen tweede poging
om 14:11
Oh wat jammer, hopelijk lukt poging 2! 🙂
om 13:49
Geweldig recept !! Zowel m’n man als onze dochter vonden het heerlijk (en ik natuurlijk ook), terwijl onze dochter normaal gesproken niet echt fan is van broccoli !! Super site !! Bedankt.
om 19:53
Superleuk om te horen Kelly! 🙂
om 19:26
he he eindelijk een eetbare site gevonden waar het heel goed en duidelijk met foto en al de recepten te zien zijn en waar ik als 78 ste jarige man het heel goed begrijp je kan echt zien wat je kookt ik word kok jippieeeee
om 16:41
Leuk om te horen Jaap, van zo’n reactie word ik helemaal blij! 🙂
om 19:00
Heb het stoofpotje gemaakt en heeeeeeeeel lekker. Wat vochtig maar heb de oplossing gevonden. Broccoli roosjes stomen en de stam koken in water dat kookvocht smaakt hetzelfde en je gerecht is veel minder nat.
om 11:30
Beste Annemiek; geweldig recept. De paprika en champignons laat ik er uit, maar dat komt omdat zowel mijn man als dochter daar niet van houden. Ik voeg er gebakken spekjes aan toe. Superrecept. Wij vinden hem super.
om 12:30
Leuk om te horen Wilma! 🙂
om 17:55
Hoi Annemiek.
Ik lust geen champignons., wat kan ik het beste in plaats van de champignons kunnen toevoegen ?
Alvast super bedankt.!
om 16:56
Je kunt de champignons gewoon weglaten zonder ze te vervangen. Je kunt natuurlijk altijd iets extra’s toevoegen als je dat lekker vindt zoals cherrytomaten, bloemkool, hamblokjes etc. maar ik zou hem eerst gewoon maken zonder champignons. Daarna kun je altijd nog beslissen of je er de volgende keer nog iets aan toe zou voegen.
om 19:24
Wow wat hebben we gesmuld! De borden gingen leeg bij manlief en kleuter. Beiden zijn altijd erg kritisch. Dus dank je wel voor het recept deze gaat op zeker vaker gemaakt worden!
om 11:44
Superleuk om te horen Annelies! 🙂
om 14:57
Omdat mijn man niet tegen paprika’s kan ga ik het zonder deze eens proberen,maar ga in plaats van filets wel billen(deze dan ontbenen en in blokjes doen) nemen omdat ik dit sappiger vind
om 11:42
Kippendijen kunnen inderdaad ook prima. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.
om 13:31
Gisteren gemaakt en het was heerlijk!!
om 09:43
Leuk om te horen Evelien! 🙂
om 23:01
Heerlijk hoor! Thanks for sharing. Deze week maar eens proberen!
om 14:03
Hallo ziet er heerlijk uit heb ik laatst gemaakt maar heb nu geen broccoli in huis maar wel bloemkool, zou ik bloemkool als vervanger kunnen gebruiken of gaat het dan anders smaken?
om 17:37
Dat kan prima Hakima! ?
om 12:21
Kun je ipv kaas er iets anders aan toevoegen voor de saus? Denk dat de kaas anders wellicht overheerst of te machtig maakt?
om 15:37
Hoi Stefanie, als je geen kaas wilt gebruiken dan kun je hem gewoon weglaten. Je hoeft niets anders toe te voegen.
om 22:29
Enig idee hoeveel calorieën hier inzitten?
om 12:30
Oei, ik ben niet zo van de calorieën tellen Jacqueline … 😉 Ik heb geen idee!
om 15:36
Kun je ook iets anders gebruiken i.p.v bloem ?
om 09:45
Er zijn genoeg vervangers voor bloem Jacqueline, bijv. speltmeel, amandelmeel, boekweitmeel, rijstmeel, maismeel. Wel kan de smaak en textuur van de saus anders zijn dan met gewone bloem. Een kwestie van uitproberen dus en kijken wat je het lekkerst vindt.
om 16:27
Heerlijk, inmiddels al een paar keer gemaakt. Makkelijk te maken!! Zelfs manlief vond het erg lekker en dat wil war zeggen.
om 09:36
Haha, leuk om te horen dat hij ook bij moeilijke eters goed in de smaak valt Mirjam! 🙂
om 08:33
Hij was heerlijk!
Had ipv gewone paprika poeder, de pittige variant genomen!
om 18:18
Vanavond samen met mijn zoontje van 5 heerlijk gegeten van de ovenschotel Toen hij de ovenschotel zag, zei hij “Dat ga ik ècht niet eten!” Na de 1e hap van de broccoli “Deze broccoli is echt superlekker!” 😀
Voor herhaling vatbaar dus!
om 13:11
Haha, dat zijn de reacties waar ik het voor doe. Zo leuk! 🙂
om 17:26
Doe je er ook zout bij?
Xxx
En is t echt makkelijk om te maken ? Ben echt een kluns in de keuken
om 14:41
Voor kinderen is het zout van de kaas en van het bouillonblokje echt genoeg. Je hoeft geen zout te doen bij het koken van de krieltjes en de broccoli. Zelf vind ik het ook genoeg. Als je een tijdje minder zout eet, dan krijg je er steeds minder behoefte aan.
om 16:29
Hoi Annemiek,
Ook ik heb deze ovenschotel vandaag gemaakt en heb er samen met mijn moeder van 85 heerlijk van gesmuld!! Bedankt voor het lekkere recept, ik ga hem zeker vaker op tafel zetten! Denk je dat je de saus ook kunt gebruiken als je gewoon broccoli op tafel zet, dus als vervanging van het pakje groentesaus? Ik wil namelijk geen tot bijna geen pakjes en zakjes meer gebruiken 🙂
om 13:11
Ja hoor Loes, dat kan zeker!
om 18:38
My goodness, weer zo’n zalige ovenschotel van jouw hand. Hij smaakte echt heerlijk!
om 13:37
Superleuk om te horen Susan! 🙂
om 19:53
Ovenschotel was lekker alleen mistte ik iets pit.
om 08:41
Voor wat extra pit kun je bijvoorbeeld een vers pepertje, gedroogde chilivlokken of sambal toevoegen aan de saus.
om 18:37
oké,die gaat ook op het lijstje voor volgende week.
om 19:37
Haha, leuk!
om 21:04
Vandaag gemaakt..was heerljk ??
om 09:34
Leuk om te horen Brigitte!
om 19:20
hoi Miek; zojuist gemaakt en gesmuld met zn allen! heerlijk!!!
om 09:56
Leuk om te horen Marjolein!! 🙂
om 17:19
Dit is mijn favoriete ovenschotel (behalve zuurkoolschotel dan). Vanavond staat hij weer eens op het menu.
om 17:33
Mmmm, lekker. Eet smakelijk straks! 🙂
om 22:10
Smaakte super. Kids (pubers) aten hun vingers er bijna bij op. Voor herhaling vatbaar!
om 10:03
Haha, herkenbaar! Leuk om te horen Angelique. 🙂
om 14:27
Hoevee graden moet de oven
om 09:32
Staat in de omschrijving, 200 graden.
om 19:52
Potverpielekes, wat is dit een heerlijk recept zeg! Vandaag gemaakt en gegeten! De volgende keer dat ik het weer maak doe ik er wel iets minder aardappelen in! Verder in 1 woord: verrukkelijk! Dank je voor dit recept!
om 15:29
Haha, leuk om te horen Wilma! 🙂
om 18:47
Annemiek welk kookvocht moet ik toe dienen bij de saus.Is dat het kookvocht van de broccoli.Laat mij aub iets weten wil dat recept wel een uit proberen.
om 16:10
Het kookvocht van de broccoli Elly.
om 19:09
Overheerlijke ovenschotel !!!!
Omdat ik geen champignons mag heb ik die vervangen door pastinaak.
Bedankt voor dit recept !!!
om 11:02
Wat een goed idee Dinie. Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft. 🙂
om 20:03
Heb vandaag de ovenschotel gemaakt, na de reactie’s te hebben gelezen heb ik de saus wat dikker gemaakt, héérlijk recept, we hebben er met 3 volwassen personen van gegeten en we hebben nog over !
Misschien ook lekker met bloemkool of boontjes erbij, eigen creatie.
Deze ovenschotel is echt jammie jammie
om 11:23
Leuk om te horen dat ‘ie goed gesmaakt heeft Anita! 🙂
om 15:34
Vanmiddag gemaakt en staat klaar om vanavond in de oven te gaan! Ziet er nu al heerlijk uit! Zal me benieuwen of het in de smaak valt!
om 09:58
O leuk Sandra! Hoop dat het goed gesmaakt heeft. 🙂
om 00:39
Kan iemand misschien een aangepast recept verzinnen van het saas gebeuren van dit gerecht.
Mijn dochter mag nl geen Tarwe, melk/melkproducten, toegevoegde suikers en geen varkensvlees.
Ze is een super moeilijke eter maar zou het super vinden als er een aangepast is?!
om 15:05
Hoi Angelique, tegenwoordig zijn overal alternatieven voor te vinden. Zo kun je de roomboter in de bechamelsaus vervangen door bijv. kokosolie, de bloem vervangen door bijv. speltmeel, amandelmeel, kokosmeel etc. en de melk door bijv. amandelmelk, sojamelk, of kokosmelk. Ben erg benieuwd wat je ervan maakt en hoe het smaakt. Succes! 🙂
om 16:46
Hoi Annemiek,
Bedankt voor het lekker recept, afgelopen zaterdag hebben mijn vrouw , onze mannekes van 4 en 6 en ik van jouw recept gesmuld. Onze jongens bekeken de ovenschotel eerst wat wantrouwend, maar de bordjes zijn zonder al te veel protest leeggegaan, dat is in ons huis een succes. Ik had er wat extra groente en een bakje spekjes aan toegevoegd, maar ook ik had een zeer dunne saus toen de schotel uit de oven kwam, dat blijft moeilijk doseren met het vocht wat ook nog uit de groente komt. Ik gebruik voor de volgende keer maar de helft van de aangegeven 500ml. kookvocht, denk ik.
om 19:36
Hoi Ronald, geen mooier compliment als lege bordjes van kinderen! 🙂 Broccoli houdt na het wassen veel vocht vast, dus goed laten uitlekken, of inderdaad, de saus wat dikker maken.
om 12:43
Oeh deze ga ik vanavond maken!
Is dit genoeg voor 4 personen? Normaal eten ze hier per persoon alleen al 200 gram aardappels?
om 11:43
Hoi Annemarie,
Ik baseer de hoeveelheden meestal op onze eigen behoefte. Als je twijfelt, voeg dan gerust meer ingrediënten toe.
om 16:09
heb ik 2 pannen nodig om de saus te maken want ik zie 2 verschillende pannen op de foto ???
of eerst de uitjes plus bloem en tablet en dan in een andere pan met het vocht en de kaas ?
om 16:29
Hoe bedoel je twee verschillende pannen Chris? Je gebruikt één pan voor de saus en je ziet op de foto dus ook dezelfde pan.
om 21:37
Heerlijk ?
om 18:54
Bij werd alleen de kaas in de saus een grote kleverige klont, de geraspte kaas misschien te snel door de saus gedaan?
om 11:34
Loste die klont kaas niet vanzelf op in de warme saus Gerhard?
om 15:04
Ik wil dit recept morgenochtend maken om morgenavond te eten. Kan ik het dan beter ‘à morgens in de oven doen en ’s avonds opwarmen (magnetron) of laten staan en pas ’s avonds in de oven doen?
om 08:09
Hoi Carry, je kunt de gehele schotel voorbereiden (niet afbakken), laten afkoelen en afgedekt tot gebruik bewaren in de koelkast. Houd er rekening mee dat de oventijd iets langer kan duren als de schotel volledig is afgekoeld.
om 10:37
Nou hij staat klaar voor vanavond. Ziet er héérlijk uit. Nu maar hopen dat het bij iedereen in de smaak valt.
om 11:08
Leuk Carry! Ben heel benieuwd … 🙂
om 18:31
Het was echt héérlijk!!!! Gaan we zeker vaker maken en ik verheug mij daar nu al op.
om 11:06
Haha, toppie!! 🙂
om 21:38
Vandaag broccoli gekocht en ik wilde hier iets anders mee maken dan “gewoon” koken, even gegoogled en kwam uit op dit recept…….. Het was werkelijk heerlijk! deze ovenschotel ga ik zéker vaker maken! Bedankt Annemiek!
om 09:57
Heel leuk om te horen Jeanne! 🙂
om 11:32
Goedemorgen,
We hebben deze ovenschotel afgelopen week gegeten en hij komt zeker vaker op tafel hier! Mijn man lust geen broccoli, maar hij heeft toch geproefd en is overstag!
Heb de buren ook laten proeven en deze gaat met Kerst ook bij ons op tafel.
Bedankt voor dit heerlijke recept.
om 12:01
O wat een mooi compliment Sandra, dat zelfs je man overstag is! 🙂 En wat leuk om te horen dat hij zelfs met Kerst op tafel mag pronken. Helemaal top!
om 23:09
Heb vandaag dit recept klaargemaakt
Het was echt hartstikke lekker!
Ga toch vaker hier wat recepten vandaan halen om uit te proberen
om 11:11
Haha, leuk om te horen Angela!
om 22:37
De laatste regel hoort er niet in.
om 21:46
Met dit recept in mijn achterhoofd heb ik er een eigen draai aan gegeven met de groenten die ik in huis had en dat ook geschikt is als Weight Watcher recept.
Als ingrediënten had ik:
500 gr. kipfilet, in reepjes of blokjes
1 knolselderij in reepjes en met wat zout beetgaar koken.
1 dikke prei in 1 cm. brede 1/5 ringen
2 grote rode paprika’s in reepjes
2 uien in halve ringen
1 komkommer in repen
500 gr. champignons in plakjes of parten
2 rode pepers in kleinen ringetjes zonder zaadjes
500 gr. aardappelschijfjes, kant en klaar voorgekookt of zelf half gaar koken
125 gr. kruidenkaas light
50 gr. geraspte kaas 30+
6 koffiel. (zonnebloem) olie
In plaats van de saus heb ik er 125 gr kruidenkaas light door geroerd.
Wij hebben heerlijk gegeten en dit komt zeker vaker bij ons op tafel te staan.
Het recept staat in bestanden.
om 08:36
Erg duidelijk, overzichtelijk en vooral lekker recept! Dit ga ik zeker vaker maken! Jammie!
om 15:55
Bedankt voor je reactie Danielle, leuk om te horen!
om 20:46
hoi.dit lijkt me heerlijk…maar bij bijna alle ovenschotels zit kaas!! en als ik iets niet lust is t kaas! heb jij daat een tip voor?
om 08:07
De kaas gewoon weglaten! 🙂
om 20:29
Hij zit in de oven, is voor morgen, Hoop dat het morgen lekker is, na opwarmen. Mijn man werkt avonddiensten, en dan werkt hij al weer als ik thuis kom.
Mooi site trouwens.
om 09:22
Leuk! Ben benieuwd hoe hij heeft gesmaakt. 🙂
om 10:21
Het smaakte erg lekker. We hadden voor twee dagen. Maar verveelde nog steeds niet. Dit gaan we zeker vaker eten.
om 18:22
Bij mij is hij erg waterig geworden.
Alles gewoon volgend recept bereid
hoort dat?
om 09:21
Dat hoort niet. In het recept staat dat je net zoveel vocht aan het boter-bloemmengsel moet toevoegen, totdat je een dik gebonden saus hebt (de broccoli laat ook nog vocht los, waardoor je saus later weer wat dunner wordt). Daarnaast is het belangrijk dat je de broccoli goed laat uitlekken.
om 16:09
Ik heb de schotel gemaakt het ziet er erg lekker uit, maar wat is de oventemperatuur
om 16:31
Het staat er wel bij hoor Conny: voorverwarmde oven van 200 graden. 🙂 Hopelijk heeft hij je gesmaakt!
om 16:38
sorry heb ik niet goed gekeken, ik heb hem klaar! maar hij moet straks de oven in maar ziet er nu al heerlijk uit dus ik ben benieuwd
om 16:40
Haha, kan gebeuren. 🙂 Ben ook heel benieuwd… 🙂
om 22:30
Vandaag deze schotel gemaakt. Was een geweldig succes. Deze houden we er in. Volgende x misschien nog wat geroosterde cahewnoten erover. Bedankt Annemiek voor dit heerlijke recept.
om 09:29
Graag gedaan Brenda, fijn om te horen dat het heeft gesmaakt! 🙂
om 18:47
Vandaag gemaakt en hij is meteen favoriet bij ons allemaal, heerlijk!
om 18:49
Bedankt voor je reactie. Leuk om te horen! 🙂
om 13:31
heerlijk recept alleen wij vervangen de broccoli voor andere groente en ik gebruik verse aardappels/krieltjes vanwege allergie. En maak dubbele saus vond het sausje erg weinig.
verder top recept waar je heel goed mee kan variëren
om 14:45
Hoi Cindy,
Dit is inderdaad een recept waar je naar hartelust mee kunt variëren. Leuk om te horen dat je eigen variatie ook heerlijk smaakt.
om 11:15
het was echt heeeeerlijk!!!!!!
om 20:08
Hoi Annemiek,
Afgelopen zondag heb ik dit recept gemaakt. De krieltjes heb ik vervangen door zoete aardappel! Dat is ook een lekkere combinatie zeg!. Moet je zeker ook eens proberen. Mijn dochter van 10 vindt zoete aardappel erg lekker, dus dit recept vondt ze ook erg lekker. De gepofte zoete aardappel ga ik ook zeker eens uitproberen.
Groet, Belinda
om 23:19
Dat ga ik zeker doen Belinda! Goed idee.
om 15:53
Ik ben niet zo van de sausjes o.a. vanwege het witmeel (geen voedingswaarde) dat gebruikt wordt. Vaak laat ik het weg en volstaat een laagje geraspte kaas ook. Dat ga ik nu ook proberen en wellicht zal ik een schepje (rode) pesto erdoor mengen. Het gerecht kan dan ook iets korter in de oven voor een gesmolten kaas laagje, want alles is reeds gaar de schaal ingegaan. Je ovenschotel inspireert Annemiek. Je kan er alle kanten mee op 😉
om 23:18
Een laagje geraspte kaas volstaat inderdaad ook prima Anek! Ben erg benieuwd wat je ervan vindt. 🙂
om 16:17
Ha Annemiek,
Klopt het dat er niet zo’n handig ‘print’ knop bij het recept zit? Ik heb het nu naar Word geplakt/geknipt maar het zou handiger zijn als je het direct vanuit jouw website kunt printen….
Groetjes
Monique
om 16:18
Oh ik ben te snel geweest. Er staan knoeperts van buttons onder… ha ha. Ik ga het printen en maken want het ziet er heerlijk uit….
om 09:01
Leuk! Ben benieuwd wat je ervan vindt… 🙂
om 18:56
Heerlijk vonden we dit recept, zo is broccoli niet alleen gezond maar ook nog eens erg lekker.
Ik had wat kalkoen over en heb dat gecombineerd met kip en ik heb gele paprika gebruikt. Ook heb ik een restje groene paprika opgemaakt, maar dat was minder.
Dit recept houden we erin 😉
om 20:07
Leuk om te horen Mirte, en inderdaad: dit gerecht is ideaal om restjes mee op te maken!
om 16:39
Super lekker dank je wel Annemiek.
om 13:20
Graag gedaan Helma! 🙂
om 19:15
Smaak was heel goed! Iets te “vochtig” omdat ik waarschijnlijk onvoldoende bloem had toegevoegd voor de roux (geen 30 g afgemeten). Zeer zeker voor herhaling vatbaar. Ik ben niet zo’n broccoliliefhebber maar dit is een van de weinige recepten waarin de broccoli wél tot z’n recht komt.
om 19:44
Leuk om te horen Wim!
om 18:47
Vanavond door mijn dochter (17) gemaakt, echt heerlijk .
Zeker een blijvertje.
om 19:11
Kijk Ingrid, dat is nog eens dubbel genieten dan! 🙂 Fijn om te horen dat het smaakte.
om 17:27
Het lijkt mij een super lekkere ovenschotel, maar……ik houd niet van kaas 🙁
Is er een alternatief, wat de saus betreft?
om 09:35
Hoi Marja, geen alternatief nodig, gewoon de kaas weglaten! 🙂 Geen probleem.
om 19:46
Zojuist gegeten in combinatie met een salade. Zelfs de kids vonden ‘m lekker!!
om 16:21
Haha, dat is nog eens leuk om te horen, want als de kids het lekker vinden… dan zit je gebeiteld! 🙂
om 22:40
Wat een heerlijke ovenschotel is dit!
We hebben er met z’n allen van zitten smullen!
Ik had er nog wat uitgebakken spekjes extra aan toegevoegd, smaakt er prima bij!
Je bent inderdaad langer bezig met de voorbereiding, maar het resultaat maakt alles goed :)!
Deze schotel komt absoluut in onze ‘ovenschotel top 5’ te staan !!
om 09:22
Superleuk Mariet!! 🙂
om 23:54
Was erg lekker, bedankt voor het recept Alleen de voorbereidingen duurden wel langer dan 20 min.
om 15:09
Hoi Nancy,
Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft! Ik heb de voorbereidingstijd iets aangepast. Je bent namelijk niet de eerste die dat opmerkt… 😉
om 20:05
Heerlijke recept! Heb het gemaakt alleen met broccoli en aardappeltjes!
Had niets meer in huis vanwege vakantie!
Kan je mij vertellen hoe ik (voor ons de lekkerste) recepten kan opbergen?
om 19:44
Hoi Shany,
Leuk om te horen dat dit gerecht gesmaakt heeft! Recepten opslaan kan helaas nog niet op KeukenLiefde (we krijgen het technisch gezien nog niet voor elkaar, op de wijze waarop wij dat graag zouden willen). Je kunt de recepten wel in je eigen browser (bijv. internet explorer) als favoriet opslaan.
om 10:58
Yummie! recept over gepend en vanmiddag maar even mee beginnen, het ziet er in ieder geval heeerlijk uit! Nu hopen dat het ook zo heerlijk smaakt hihi! Bedankt voor het recept Annemiek! 😀
om 11:02
Graag gedaan Mariska :), hoop dat het je smaakt!
om 23:29
Vandaag deze heerlijke ovenschotel gemaakt. Een groot succes: eindelijk iets waar iedereen enthousiast over was. Er werd al gelijk “geruzied” wie morgen het overgebleven portie mag hebben!
om 10:07
Superleuk om te horen Sonja!!
om 15:47
Heerlijk recept. Geweldig idee. Zoals velen, gebruik je eigen fantasie in dit recept.
maar de basis is al heerlijk en kun je iedereen mee verrassen.
om 16:19
Bedankt Gerard. Ik ben het helemaal met je eens. Gebruik je fantasie, dan tover je steeds opnieuw de lekkerste creaties op tafel!
om 09:52
Gisteren voor het eerst geprobeerd. Echt heerlijk!!!!!
om 10:47
Fijn om te horen Wendy!!
om 17:04
Deze schotel is bij ons favoriet hoor…… Doe er nog wat diepvries erwtjes bij en citroen rasp door de saus! Verrukkelijk
om 08:59
Mmmm… Wat een heerlijk idee Heleen! Ook erg lekker met een stukjes vis ipv kip… Ik krijg direct inspiratie voor een volgende schotel. 🙂
om 18:59
Dit lijkt me heerlijk!! Maar hoe maak ik zoiets klaar in een combi magnetron?
Boven en/of onderwarmte, hetelucht stand of grill/combi stand of magnetron stand, hoeveel graden dan en hoe lang?
om 07:53
Hoi Fe, Boven en onderwarmte 200 graden, of hetelucht 180 graden. De tijd in bovenstaand recept aanhouden. Succes!
om 15:59
Nou heb hem net klaargemaakt en vanavond de oven in. Ik vond het nog best wat werk. Ik heb in plaats bloem, boekweitmeel gebruikt. Ik hoop dat dit ook kon. Ik ben benieuwd…..ik laat het nog weten!
om 21:24
Ik heb nog geen ervaring met boekweitmeel, dus ben ook benieuwd Fennie! 🙂
om 20:54
wilde vandaag nog n keer deze heerlijke schotel maken, maar had nog zoveel restjes groenten, dus dan maar n alternatieve schotel met bataat, courgette, prei, paprika en champignons. verder wel alle ander ingredienten die jij gebruikt, erbij gedaan. was weer heerlijk!
om 08:03
Top Claudia! Met restjes maak je de lekkerste dingen!
om 22:28
Vandaag de ovenschotel voor de tweede keer gemaakt en weer was de schotel een succes!
om 11:02
Leuk om te horen!
om 18:44
Heerlijke ovenschotel waar we met z’n viertjes lekker van gesmuld hebben! In plaats van champignons had ik 3 kleurtjes paprika gebruikt… Was een plaatje in de ovenschaal 🙂 Zeker voor herhaling vatbaar!
om 11:02
Prima idee Carolien! Klinkt heerlijk.
om 09:07
IK kan het alles maken,hoe het groenten met gebakken aardappelen eruit ziet.
om 22:41
Het recept ziet er heerlijk uit! Zou het ook zonder kaas kunnen? Dat lust vriendlief namelijk niet 😉 zou het evt vervangen kunnen worden door boursin?
om 09:14
Hoi Lonneke,
Uiteraard kun je de kaas weglaten, of wat Boursin toevoegen. Geef er gewoon lekker je eigen draai aan: probeer, combineer en geniet!
om 19:49
Hoi Annemiek,
Het was heerlijk en machtig. Ik had de ingrediënten door de helft gedaan omdat ik alleen woon.
Toch nog een ruime portie teveel.
Voor 1 persoon vind ik het veel werk, misschien dat ik kan delen met Thuisafgehaald.nl.
Groetjes!
om 21:43
vandaag gemaakt, je hebt niets teveel gezegd!!!, heerlijk en gecombineerd met n tomatensalade.
morfen mogen we hier nog n keer van genieten.
fijn weekend
om 09:23
Leuk om te horen Claudia en een goed idee, die tomatensalade. Jullie ook een fijn weekend!
om 18:10
Hoi Annemiek.
Recept gemaakt en je hebt niks teveel gezegd.
Heerlijk. Voor de zekerheid even de vingers na-
geteld toen we klaar waren.
Groetjes Lya
om 20:30
Haha, bedankt Lya! Hopelijk waren ze allemaal compleet… 🙂
om 17:36
wij hebben het geprobeert het smaakt echt heerlijk alleen jammer dat er zoveel vocht in zit misschien de volgende x wat minder broccoli vocht in de saus 🙂 maar hij is echt lekker 😀
om 20:28
Hoi Bianca,
Je hoeft inderdaad niet de gehele 500 ml broccoli- kookvocht toe te voegen, maar voeg zoveel toe totdat je een gladde en dikke saus hebt. Leuk om te horen dat hij in de smaak viel!
om 12:14
Dag Annemiek,
Dit is dus echt “liefde voor koken”. Wat een heerlijk recept en zo overzichtelijk ben er heel blij mee, ik ga mijn best doen!!
om 15:54
Hoi Anneke,
Wat een heerlijk compliment! Bedankt en succes. Het gaat je ongetwijfeld lukken!!
om 10:43
Mijn man is allergisch voor paddenstoelen, heb je een alternatief???
Ik ga ‘m halveren (we zijn met 2) maar wat neem ik ipv champignons……
om 10:53
Hoi Adrie,
Je kunt in principe iedere groente gebruiken die jezelf lekker vindt. Bijvoorbeeld bloemkool of wortel (beiden net zoals de broccoli eerst voorkoken), mais en doperwten of cherrytomaten (op het laatste moment pas toevoegen), of kleine mini sjalotjes (gepeld en in z’n geheel tegelijkertijd met de krieltjes meebakken). Succes ermee, ben erg benieuwd naar het resultaat… 🙂
om 14:56
Bedankt Annemiek, hier kan ik wel mee verder
om 10:57
Graag gedaan Adrie!
om 23:10
Staat morgen op tafel…….klein dochters gaan hier van smullen en alle
groentjes binnen
om 09:45
Leuk om te horen Heleen! Ben benieuwd… 🙂
om 09:49
Oh, dat klinkt als een ovenschotel die ik heel erg lekker ga vinden. Ik sla ‘em op, misschien deze week zelfs nog maken. Lijkt me heerlijk!
om 19:18
Beslist de moeite van het maken meer dan waard Sabine! 🙂