Bereiding
Kook de broccoli beetgaar, hij moet nog bite hebben. Giet af en vang 250 ml van het kookvocht op. Verkruimel de bouillontablet en los op in het kookvocht. Laat de broccoli uitlekken.
Verhit ondertussen een hapjespan met een theelepel olie en bak het gehakt op hoog vuur rul. Breng op smaak met zout, peper en kurkuma. Voeg de ui en knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg de roomboter toe en laat smelten. Bestrooi met bloem en bak 2 minuten mee op laag vuur om de bloem te laten garen. Voeg al roerend het opgevangen kookvocht, de kookroom en de kaas toe. Breng aan de kook en zet het vuur lager. Laat de saus 3 minuten zachtjes pruttelen, of tot je een mooi gebonden, gladde saus hebt. Proef en breng indien nodig extra op smaak met zout en peper.
Voeg de broccoli en tomaat toe aan de saus en warm nog 2 minuten door.
Lekker met gekookte rijst, pasta, aardappelpuree, of gebakken aardappels. Net waar je zin in hebt, het kan allemaal.
om 09:12
Gisteren gemaakt toevallig alles in huis behalve verse tomaten. daarom tomatenblokjes uit blik gebruikt en smaakte goed. Ik heb er bulgur bij gemaakt.
om 09:43
Hoi Wilma, leuke variatie! En fijn om te horen dat het gesmaakt heeft. 🙂
om 14:08
Erg lekker, uiteraard moet het gehakt goed gekruid worden en de broccoli kort koken.
om 22:30
Heerlijk recept! Ik had geen kurkuma in huis. Dus had een beetje kerriemasala er in gedaan. Was ook erg smakelijk! Zeker voor herhaling vatbaar bij ons
om 12:10
Is er een alternatief voor de kookroom, bijv melk of koffiemelk? Wij zijn maar met zn tweeen en ik moet dan steeds de helft weggooien.
om 19:32
Hoi Ingrid, je kunt ook lang houdbare (slag)room gebruiken, die kun je vrij lang bewaren in de koelkast. Anders kun je idd een scheutje melk of koffiemelk gebruiken. Dat geeft wel een andere smaak en is minder romig. Of je maakt gewoon een dubbele portie en vriest de helft in voor een andere keer…. 😉
om 18:43
Lekker recept makkelijk om klaar te maken als je van je werk afkomt en snel wat te eten wil. Had er nog zoete aardappel er bij gemaakt.
om 18:18
Ik heb de brocolli met gehakt kaassaus gemaakt volgens recept. Wij vonden het erg smakeloos. Heb nog extra kaas toegevoegd en kurkuma. Misschien een heel boiillonblokje? Jammer, niet voor herhaling.
om 11:20
Hoi Annelies, als de smaak te vlak is, kun je de saus nog extra op smaak brengen met zout en peper. Ik heb het erbij gezet in het recept!
om 09:00
Ik heb het recept gisteren gemaakt en het was totaal niet flauw. Ik heb gebruik gemaakt van gehaktkruiden en misschien iets meer kurkuma toegevoegd. Ik en mijn partner en ook onze 2 kinderen van 7 en 9 hebben zitten te smullen! Kortom voor herhaling vatbaar hier!
om 09:03
Leuk om te horen dat iedereen ervan gesmuld heeft Nicolette! 🙂
om 17:23
Mijn vriend en ik hebben gesmuld! Zeker voor herhaling vatbaar.