Ingrediënten
- 1 ciabatta afbakbroodje
- 2 eieren
- 1 plakje bacon
- 1 lente-uitje, in ringen gesneden
- 1/2 el mayonaise
- 1/2 el yoghurt
- Plakjes komkommer en tomaat voor garnering (optioneel)
Verder nodig
- Koekenpan
- Vel keukenpapier
Is het al lunchtijd? Ik kan weinig leukere dingen bedenken dan uitgebreid lunchen. Ik hou ervan! Natuurlijk is buiten de deur lunchen heerlijk, maar net zoveel geniet ik van een zelfgemaakte lunch in eigen huis. Dit keer bak ik een lekker ciabatta broodje af en beleg die met zelfgemaakte eiersalade, verrijkt met knapperige bacon en frisse lente-ui.
De eiersalade maak ik deels aan met mayonaise en deels met yoghurt. Zo wordt de eiersalade wat lichter en frisser van smaak dan een variant met mayonaise.
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bak het ciabattabroodje af volgens de omschrijving op het pak.
Kook de eieren hard.
Verhit een koekenpan met wat olie en bak de bacon goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op een stukje keukenpapier.
Hak de eieren grof. Meng in een kom met de mayonaise, yoghurt, lente-ui en verkruimel de bacon erboven. Roer door elkaar en breng op smaak met zout en peper uit de molen.
Snijd de ciabatta open en beleg de onderkant met de eiersalade. Bedek eventueel met plakjes komkommer en tomaat.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie