Dit broodje hamburger is jaren geleden door mijn oom uit Canada bij ons thuis geïntroduceerd en is nog steeds onze favoriet. Belegd met een zelfgemaakte hamburger met kaas, gebakken uienringen, bacon en de lekkerste hamburgersaus. Wat ons betreft is dit het ultieme broodje hamburger!
Hamburger recept
De garnering voor het broodje is altijd hetzelfde gebleven alleen ben ik in de loop der jaren gaan experimenteren met het hamburgerrecept. Zo maakten wij het gehakt vroeger aan met een zakje gehaktkruiden. Daar is op zich niks mis mee, maar het is net zo makkelijk om het gehakt zelf op smaak te brengen. Tegenwoordig breng ik de hamburgers op smaak met oestersaus, ketchup, rode ui en peterselie. Vooral de oestersaus is een wonder ingrediënt. Dat is een echt smaakbommetje en combineert geweldig met het vlees.
Broodje hamburger beleggen
Hoe je een broodje hamburger belegd is eigenlijk een kwestie van smaak. Toch zijn er een aantal ingrediënten die wat mij betreft niet mogen ontbreken zoals het frisse blaadje sla en een plak tomaat. Kaaskop als ik ben gaat er ook altijd een plak kaas op mijn hamburger. Verder beleg ik de burger met uitgebakken bacon en gebakken uienringen voor het zoutje en het zoetje. En een zoetzure augurk maakt het smurfeest compleet!
Hamburgersaus
Het hamburgersausje maak je heel makkelijk zelf met mayonaise, mosterd en ketchup. Je kunt spelen met de verhoudingen en het sausje zo aanpassen naar eigen smaak.
Hamburgerbroodje
Wil je ook het hamburgerbroodje zelf maken? Probeer dit recept voor zelfgemaakte brioche hamburgerbroodjes! Helemaal niet zo moeilijk en een wereld van verschil met de zachte kant-en-klare broodjes uit de winkel.
Themarecepten, Wereldgerechten, Amerikaanse recepten, Barbecuerecepten, Campingrecepten, Mannenvoer, Hoofdgerechten, Vleesrecepten
om 06:38
Wat een heerlijk en simpel recept. Zelf heb ik er nog een beetje paneermeel aan toegevoegd en op de bakplaat van de bbq bereid.
om 13:19
Dat is ook een goed idee Ruud! 🙂
om 20:39
M’n vriend heeft inmiddels al 7x gezegd: wat was dit lekker! Ik ben het met hem eens. Top recept, dankjewel
om 20:43
Inderdaad was een super lekkere hamburger, dankjewel voor dit recept 👍🏼
om 10:21
Haha, superleuk om te horen! 🙂
om 16:25
Deze hamburgers bak ik in de koekenpan en dan eten we ze bij de witlofhamkaas met aardappels. Smaakt heerlijk!!
om 12:25
Dit klinkt als een heel lekker burgertje! Oestersaus door de burger lijkt me een goede
om 19:09
Super lekker broodje hamburger. Dank je wel voor het recept.
om 16:51
Gisteren dit hamburger recept gebruikt. In de grillpan gegrild. Je hamburgersaus gebruikt ipv de mayo, mosterd en ketchup.
Het was een enorm succes! Ik heb altijd het recept voor hamburgers van mijn Texaanse vriendin gebruikt, maar nu staat dit recept op nr 1!
om 15:04
Superleuk om te horen Petra! 🙂
om 20:37
5 hamburgers van 600 gram gehakt? En omdraaien na 1 minuut en dan vuur uit? Dan zijn ze toch nog hartstikke rauw van binnen? Ziet er heerlijk uit maar vraag me dit wel even af voor ik begin.
Grt, Paula
om 11:30
Hoi Paula, als je zorgt dat de grillpan heel heet is dan schroeit het vlees direct dicht en garen de hamburgers heel snel. Je zet het vuur pas uit als de hamburgers zijn omgedraaid en de kaas erop ligt. De grillpan blijft nog lang heet dus de restwarmte zorgt ervoor dat de hamburger verder gaart. Als je twijfelt kun je de hamburger natuurlijk altijd langer bakken.
om 12:59
Hoi Annemiek,
Vanavond zijn deze superburgers weer aan de beurt. Lekker smullen hier.
Weet je dat er een spelfoutje staat? Bij vleestomaten staat gesenden i.p.v. gesneden.
om 17:33
Ik pas het aan, bedankt voor je reactie! Veel smulplezier! 🙂
om 23:46
Wow Annemiek, dit is echt een superieure hamburger! Mijn dochter (13 jaar) had nog nooit een hamburger gegeten en ze was benieuwd hoe die smaakte. Wij eten eigenlijk nooit hamburgers behalve heel soms bij een BBQ. We hebben dit recept genomen en het was een groot succes! Super lekker, die oestersaus is werkelijk geniaal, wordt de burger heel mals van en met een heel lekkere smaak. Zou nooit bij mij opgekomen zijn om die saus te gebruiken bij gehakt. Ik heb wel een half theelepeltje (dieet)zout toegevoegd want gehakt heeft wel wat zout nodig. Verder 300 gram (bio) half om half en 300 gram (bio) rundergehakt, dus meer 1 kwart om 3 kwart gehakt ;). Erg lekker. Deze gaan we vaker maken, ik ben ook benieuwd hoe die op de BBQ gaat smaken want dat ga ik zeker ook ’n keer proberen komende zomer. Heel veel dank voor dit recept!
om 16:12
Hoi Frank, bedankt voor je enthousiaste reactie. Leuk om te horen dat hij zo goed in de smaak is gevallen! Die oestersaus is idd een geniale toevoeging en maakt de hamburger!
om 19:31
Hoi Annemiek,
Wat een heerlijke hamburgers ! We hebben ze op de BBQ gemaakt (kerntemperatuur 70 graden). Dit is absoluut de lekkerste hamburger die ik ooit gegeten heb. Dit ga ik zeker vaker maken !! Bedankt voor dit heerlijke recept !!
om 08:55
Superleuk om te horen Maarten! 🙂
om 12:59
Hoi Annemiek,
Vanavond zijn deze superburgers weer aan de beurt. Lekker smullen hier.
Weet je dat er een spelfoutje staat? Bij vleestomaten staat gesenden i.p.v. gesneden.
om 18:45
Wauw annemiek mijn vriend en ik zeiden tegelijk
Dit is echt 1 van de lekkerste thuis burgers die we ooit hebben gegeten.
om 13:44
Ahh, superleuk om te horen Danielle! Fijn om te horen dat jullie ervan hebben genoten! 🙂
om 22:20
Dit was echt heerlijk!!!
om 12:11
Annemiek, wat een heerlijke hamburgers, echt deze blijven. Alleen had ik geen peterselie en heb toen bieslook gebruikt. Afgelopen zaterdag met de bbq gemaakt en iedereen heeft er van gesmuld. Dank je wel topper!!!!!
om 10:38
Bedankt voor je leuke reactie Verna! Leuk om te horen dat ze hebben gesmaakt. 🙂
om 19:26
Vandaag gegeten, het was super! Nooit meer een ander broodje hamburger. Bedankt@
om 10:54
Yeah! 🙂
om 08:33
Ik wil ze vanavond gaan maken. Echt helemaal geen peper en zout nodig?
om 14:22
Hoi Sophie, de oestersaus en ketchup geven zoveel smaak aan het gehakt dat extra kruiden niet nodig is. Als je twijfelt kun je altijd eerst een klein stukje gehakt bakken en proeven en daarna bepalen of je zout en peper toevoegt.
om 19:03
Hallo Annemiek,
net de hamburger gemaakt met de extra mosterd en ook paneermeel en ze waren heerlijk, normaliter is voor mij een genoeg en nu had ik er nog wel een opgekund maar manlief vond het ook lekker dus deze keer pech ??, dit was het derde recept wat ik deze week gemaakt heb de babi pangang en kippenragout waren ook een groot succes.
om 12:42
Hoi Corrie, bedankt voor je reactie! Superleuk om te horen dat jullie genieten van mijn recepten. 🙂
om 14:01
Gisteren voor het eerst gemaakt en ja hoor, mijn zoon vond het lekkerste broodje ooit ?.
Bedankt voor het recept, gaan we zeker vaker maken ??
om 09:43
Haha, toppie! 🙂
om 19:25
Omg het lekkerste broodje hamburger!!!
Had zes man te eten en iedereen smulde er van :-), alle ingrediënten verdubbeld.
Volgende week maar weer maken en idd paneermiddel toegevoegd.
Heel erg bedankt voor het delen.
om 09:52
Superleuk om te horen Rosannah! 🙂
om 16:30
Gewoon een lekker toppertje. Snelle hap en vult goed.
Voor de hamburger gebruik ik een hamburgerpersje (blokker) zo loop je ook niet te klooien om hem mooi rond te krijgen.
om 10:22
Hoi Frenk, die gebruik ik inmiddels ook altijd. Ideaal! 🙂
om 18:26
Hoi Annemiek,
vandaag deze hamburgers volgens jouw recept gemaakt.
Ik had alleen geen oestersaus (en vond die ook niet in de supermarkt). In plaats daarvan heb ik wat ketjap asin door het gehakt gedaan.
Het was erg lekker!! Ga het recept zo uitprinten en bewaren voor een volgende keer.
Dus zeker voor herhaling vatbaar 🙂
Groetjes,
Ben
om 19:39
Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft Ben! 🙂 Toch zou ik zeker aanraden om ook de variant met oestersaus te proberen … 🙂
om 07:52
Hoi,
Wat is jullie ervaring, welke kaas smaakt het lekkerst op deze overheerlijke meesterburger?
om 18:56
Hoi Victor, sinds mijn kennismaking met Castello Burger Blue plakken ben ik enorme fan. Probeer maar eens.
om 13:57
Annemiek,
Ik moet zeggen dat het een brilliante hamburger is. Ik maak zo langzamerhand hele volksstammen verslaafd aan deze burger. Deze burger is een blijvertje
om 14:09
Superleuk om te horen Arie! Ook hier is dit nog steeds de favoriet!
om 18:09
hoi Annemiek,
ben de hamburgers aan het bakken en stiekum heb ik al een klein stukje geproefd.
Ik had geen rundergehakt maar met halfom gaat t ook, als je t gehakt minstens een half uur in de koelkast zet als je t gekruid hebt. heerlijk!!! ik eet ze niet op een broodje , maar gewoon als vlees bij de hutspot..
om 10:35
Mmmm… Dat kan natuurlijk ook!
om 19:07
Hoi,
Ik heb ze net op, smaak was super, maar oh oh oh wat een vocht/sap droop eruit! weleen eetlepel of 2 per burger. Ligt dat aan het vlees?? Ik had biologische rundergehakt van de AH
Groet,
Sander
om 15:54
Hoi Sander,
Het is belangrijk dat de grillpan heel heet is als je het vlees erin legt. Het vlees schroeit dan dicht waardoor de sappen bewaard blijven. Verder bevat vlees van de supermarkt meestal meer vocht dan vlees van de slager. Probeer het de volgende keer maar eens uit, je zult zien dat het scheelt.
om 17:48
Ik heb voor het kerstdiner op school broodjes mini hamburgers gemaakt. Altijd een succes.
Heb daarom zelf voor mijn man en mijzelf dit broodje hamburger gemaakt. En het smaakte inderdaad heerlijk. Ook handig is om de hamburgers te maken in een hamburgerpers. Groet Belinda.
om 19:34
Leuk idee Belinda, mini-hamburgers voor de kids! Een pers in inderdaad handig als je een perfect gevormde burger wilt, alleen… het schoonmaken van dat ding vind ik altijd een crime! Daarom doe ik het liever gewoon met de hand. 🙂
om 23:32
Knip een boterham zakje open en pers het vlees daar tussen. Scheelt weer in het schoonmaken
om 08:50
Goede tip Shiro, bedankt!
om 14:24
De perfecte smaakbeleving. Iedereen is erg enthousiast! Topper! Een zalig recept!
om 19:02
Superleuk om te horen Cor! Ik ben het helemaal met je eens. 😉
om 11:19
hoi Annemiek,
Ik ga de hamburgers vanavond proberen met een salade erbij
Ze lijken me heerlijk.
fijne dag
Gerie
om 11:47
Daar ga je beslist geen spijt van krijgen Gerie!! 🙂
om 12:59
Hoi Annemieke
Eindelijk een hamburger die ik lekker vindt, heb ze al 2 x gemaakt.
Dank voor het recept.
om 15:13
Hoi Hanny,
Wat leuk om te horen! Wij hebben deze hamburger inmiddels al ontelbare keren gemaakt en genieten er keer op keer weer van.
om 12:46
Hoi, hoi,
Lijkt me lekker, net als de andere recepten. Kan ik de oestersaus met iets anders vervangen ?
om 13:44
Je zou teriyakisaus kunnen proberen. Deze saus is wel wat dunner, dus moet je minder gebruiken om te voorkomen dat je gehakt te nat wordt. Echter, ik zou beslist gaan voor de oestersaus… 🙂
om 08:19
Wow Annemiek, dit lijkt me idd de ultieme hamburger, ik ga volgende week aan de slag!!
Heb je inmiddels nog wat aan het recept gewijzigd? Want dan neem ik
dat uiterssrd even mee 😉 Superbedankt voor dit recept
om 08:19
* uiteraard
om 10:43
Hoi Peter,
Het recept is ongewijzigd, dit is nog steeds onze ultieme hamburger! Ben erg benieuwd wat je ervan vindt. 🙂
om 12:47
Hoi Annemiek, heb ze eindelijk gemaakt (gisteren 11-11) en wow het zijn echt
de allerlekkerste die ik ooit gemaakt en gegeten heb, de oestersaus is zonder meer het geheime ingrediënt, geeft de hamburger een heerlijke ziltige smaak, ik heb ze exact zo gemaakt als die van jou met mager rundergehakt als ik er aan denk begin ik alweer te kwijlen! Zullen we samen een hamburgertentje beginnen? 😉
Dus wie nog twijfelt: oestersaus…. oestersaus….. oestersaus!!!
om 20:36
Jaaaa!! Leuk Peter! Een hamburgertent met heuse oesterhamburgers. Met oestersaus erin én on the side. Ha! Dit hamburgerrecept was mijn allereerste oestersaus-ervaring ooit en daarna was ik verkocht. Ik koop het tegenwoordig zelfs in grootverpakking bij de toko. 🙂 Trouwens, dit recept moet je ook echt eens proberen https://www.keukenliefde.nl/roerbak-ossenhaas-met-paprika/ Je raadt vast wel wat het geheime ingrediënt is…
om 16:56
Nou nou Annemiek, dat ziet er ook smakelijk uit, ga ik ook absoluut een x maken, morgen komen onze kinderen de hamburgers proeven dus ik ga er 12 maken, hahaha weet zeker dat dat ze gaan smullen, morgenochtend naar de bakker,slager en groenteman en aan de bak!!! 😉
om 19:29
Oooh wat leuk! Dat gaat vast een hele gezellige bedoeling worden morgen. Alvast veel smakelijk kook- en smulplezier gewenst!!
om 10:33
Hoi!
We hebben de hamburgers gemaakt en iedereen heeft ervan gesmuld!
Vanavond maken we ze weer en ik kijk er nu al naar uit!
Dank je voor het recept.
om 10:55
Hoi Minke,
Wat leuk om te horen! Ze zijn inderdaad verslavend lekker! 🙂
om 17:35
Hoi, als je nou een sneetje brood ff laat weken in water, dit uit wringt en in stukjes door je gehakt doet dan wordt het gehakt iets steviger. Verder de gemaakte ballen door de paneermeel draaien ipv het paneermeel erdoorheen. Dan blijft het gehakt heel. Goed recept btw. Ben er nu mee bezig. Ben benieuwd.
Gr
om 13:22
Bedankt voor de tips Mirko, ben heel benieuwd hoe hij heeft gesmaakt. 🙂