Bereiding
Doe het gehakt in een kom en meng met de oestersaus, ketchup, peterselie, rode ui en de eidooier. Kneed goed door en vorm er 6 platte hamburgers van. Dek af met vershoudfolie en zet 30 minuten in de koelkast.
Snijd de broodjes doormidden en rooster ze kort in een hete pan, totdat ze iets kleuren. Haal uit de pan en zet opzij.
Bak de uienringen in een koekenpan met wat boter, totdat ze zacht en goudbruin zijn. Schep ze op een bord en dek af met alufolie.
Bak de bacon op laag vuur uit in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag, of op een bakplaat in de oven (200 graden), totdat ze goudbruin en krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
Laat een koekenpan, of grillpan heet worden. Bak de hamburgers zonder olie — het gehakt is vet genoeg — enkele minuten op beide kanten, totdat ze gaar zijn. Leg de laatste 2 minuten van de baktijd de kaas en jalapeño’s op de hamburgers, zodat ze kunnen smelten.
Besmeer de broodjes met mayonaise, ketchup en mosterd. Beleg de onderkant met sla en leg hier de hamburger op. Beleg verder met tomaat, augurk, bacon, gebakken uienringen en guacamole.
Deel je reactie