Ingrediënten
Voor de burgers
- 1 kilo Black Angus ribeye, vraag aan je slager om hem een maal door de gehaktmolen te halen (normaal haalt de slager gehakt twee keer door de molen)
- 3 el oestersaus
- 2 el vers gehakte peterselie
- 1 kleine rode ui, heel fijn gesnipperd
- 2 tl cajunkruiden
*De eieren op de ingrediëntenfoto heb ik uiteindelijk niet gebruikt, omdat ik het gehaktmengsel stevig genoeg vond zonder.
Voor de broodjes
- 8 Turkse broodjes
- 8 plakken bacon, iets dikker gesneden
- 2 tot 3 rode uien, gepeld en in ringen gesneden
- 3 grote vleestomaten, in plakken gesneden
- Paar augurken, in plakken gesneden
- 8 plakken kaas (Cheddar of Goudse belegen)
- 8 blaadjes mooie krulsla
- Saus naar smaak (wij gebruikten mayonaise, ketchup en mosterd)
Verder nodig
- Barbecue of grillpan
om 21:55
hallo, even een opmerking.
als je een ribeye laat draaien om een hamburger te maken getuigd van onkunde ten top.
sorry als slager krijg ik hier een heel raar gevoel van dit is het zelfde als een ossenhaas te laten draaien tot een ossenhaasburger.
sorry het moest er even uit!
om 13:00
Bedankt voor je reactie slager! Er moet wel een beetje vet aan een burger zitten, dus die ossenhaasburger valt af. Ossenhaas eet ik liever zo, of maal (pardon: snijd) ik fijn voor filet americain. Vraag me nu trouwens wel af waar slagers hun filet van maken…
om 10:56
ziet er heerlijk uit, goed idee voor n makkelijke maaltijd in t weekend. En ja… black angus is wat ons betreft toch wel 1 van de betere soorten rundvlees (wij halen dit regelmatig in Leur – direct bij de boer)
om 13:02
Het is inderdaad bijzonder smaakvol vlees Claudia. Beslist een aanrader!