Broodje haring – Hollandse Nieuwe!

Broodje haring - Hollandse Nieuwe!Je houdt ervan of gruwelt al bij de gedachte, haring! Ik ben er in ieder geval dol op. Mijn favoriet is kraakverse Hollandse Nieuwe met uitjes en zuur op een lekker vers wit bolletje…

Ieder jaar vanaf mei tot juli wordt er op jonge haring gevist die een minimaal vetpercentage heeft van 16%. Deze haring noemen we ook wel Hollandse Nieuwe of maatjesharing.

Het zogenaamde ‘haringhappen’ heb ik zelf nooit echt kunnen waarderen. Ik eet haring het liefste op een lekker zacht bolletje met uitjes en zuur. Helaas wordt er nog regelmatig haring verkocht – die niet helemaal goed meer is – onder een dikke laag uien om de slechte smaak te verbloemen. Je kunt hier behoorlijk ziek van worden. Zorg dus dat je kraakverse haring koopt. Het liefst bij een goede visboer die hem ter plekke voor je schoonmaakt!

‘Het leven is nu eenmaal te kort om slechte haring te eten!’

Ingrediënten 
verse haring of Hollandse Nieuwe met uitjes
augurken
verse witte bolletjes, liefst puntjes

Broodje haring - Hollandse Nieuwe!Bereiding
Snijd de bolletjes open en snijd de staartjes van de haring. Leg dan de haring op het bolletje.
2013-06-20 17.48.14_757x600
Snijd de augurk in plakjes. Verdeel de augurk en de ui over de haring.
Broodje haring - Hollandse Nieuwe!Bolletje weer dichtklappen en genieten maar…

Mijn schoonmoeder drinkt er altijd graag een koud bruin biertje bij en dit smaakt er inderdaad heerlijk bij. Proost!

2013-06-20 17.49.41_800x598
Nog even een tip van mijn kant: vergeet niet je tanden te poetsen na afloop. 

Wereldgerechten, Hollandse recepten, Lunchrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(0 stemmen)
Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde