Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Broodje kipburger met tomaat en bacon
Dit klassieke en overheerlijke broodje kipburger doet beslist niet onder voor het alom bekende broodje hamburger. Natuurlijk op een lekker vers bolletje en belegd met knapperige sla, tomaat en bacon. Vervolgens nog wat frisse citroenmayonaise om het geheel af te maken. Mmmmm… Dat wordt gegarandeerd smullen!
Ingrediënten voor 4 broodjes
4 verse witte sesambolletjes
2 kipfilets
panko, Japans broodkruim (kan eventueel vervangen worden door gewoon paneermeel)
2 eieren
4 plakken bacon
2 tomaten
4 el mayonaise
sap van een halve citroen
veldsla of andere sla naar keuze
1 grote rode ui
vloeibare bakboter
zout en peper
Bereiding
Snijd de tomaten in plakken. Roer de mayonaise los met wat citroensap. Pel de rode ui en snijd deze in smalle ringen. Zet twee borden klaar, een met panko en een met de losgeklopte eieren. Snijd de kipfilets over de lengte doormidden zodat je in totaal vier mooie filets hebt.
Bestrooi de filets aan beide kanten met peper en zout en wentel ze dan een voor een eerst door het ei en daarna door de panko.
Herhaal dit eventueel nog een tweede keer voor een mooi paneerlaagje.
Verhit een koekenpan met wat vloeibare boter en bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin en gaar. Bak in dezelfde pan ook de bacon uit.
Laat de kipfilets en bacon vervolgens even uitlekken op een stukje keukenpapier. Snijd de broodjes doormidden en besmeer de boven- en onderkant met de citroenmayonaise. Leg vervolgens op de onderste helft wat sla, gevolgd door de kipschnitzel, tomaat, bacon en uienringen.
Eet smakelijk!
Themarecepten, Wereldgerechten, Amerikaanse recepten, Barbecuerecepten, Campingrecepten, Hoofdgerechten, Kiprecepten, Snelle recepten
om 10:12
Dit is echt lekker. Thuisgekomen van vakantie had ik gewoon zin in een eenvoudige burger. Ik heb de burgers gemaakt met kippendijfilet, net iets sappiger. Ik had nooit gedacht dat je simpele mayonaise zo kon verfrissen met wat citroensap. Bedankt voor dit recept, Deze houden we er in.
om 08:17
Leuk om te horen dat het smaakte Yvonne! De volgende keer probeer ik het ook met kippendij. Heerlijk!