Ik heb verschillende brownierecepten op KL staan maar een goed basisrecept ontbrak nog. Nu niet meer! Dit brownie basisrecept gebruik ik zelf al jaren en ik vind hem nog steeds geweldig. De buitenkant is licht knapperig en de binnenkant zacht en smeuïg met een volle chocoladesmaak. Precies zoals het hoort.
Brownie variaties
Deze brownie is heerlijk, maar je kunt met dit recept ook leuke variaties maken. Roer bijvoorbeeld lekker veel gehakte walnoten, hazelnoten of pecannoten door het beslag voor een lekkere crunch en bite. Maar je kunt ook stukjes stroofwafel, Oreo’s, brownies, M&M’s, mokkaboontjes, pindakaas enz. toevoegen. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Klein snijden
Brownies zijn vrij compact en machtig dus snijd ze in kleine stukjes. Zo kun je echt van de smaak genieten zonder dat je je misselijk eet.
Invriezen
Heb je wat stukjes brownie over? Doe ze in een goed afsluitbare diepvriesbak en vries ze in. Zo heb je altijd iets lekkers achter de hand wanneer er onverwachts visite op de stoep staat.
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet de ovenschaal in en bekleed met bakpapier.
Doe de boter en chocolade in een hittebestendige kom en laat ze au bain-marie smelten. Haal van het vuur af en laat iets afkoelen.
Klop de eieren met de suiker tot het bijna wit van kleur is. Voeg al kloppend het chocolademengsel toe.
Zeef de bloem boven het beslag en spatel of klop op lage stand erdoor. Schenk het beslag in de ovenschaal en strijk glad.
Bak circa 30 minuten in de oven, of tot een prikker er nog vochtig maar niet nat uitkomt. Strooi de laatste minuut van de baktijd de achtergehouden chocoladedruppels over de brownie zodat ze een tikkeltje smelten (maar wel hun vorm behouden) en vastplakken aan de brownie.
Haal de brownie uit de oven en laat afkoelen. Snijd in kleine vierkante blokjes, of langwerpige reepjes en geniet.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten!
Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Ons derde kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde: Makkelijke Wereldgerechten.
In het boek vind je 75 makkelijke hoofdgerechten (verdeeld in de hoofdstukken vlees, vis, kip en vega) die je maakt zonder pakje of zakje. Van Mexicaanse enchiladas, Thaise kip Siam, Zuid-Afrikaanse bobotie, Hongaarse goulash, Surinaamse roti, Portugese kip piri piri, Mexicaanse nachoschotel, Italiaanse lasagnette en Griekse moussaka tot Spaanse paëlla, Zweedse gehaktballetjes en nog véél meer!
Deel je reactie