Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de springvorm in met boter en bekleed de bodem en randen met bakpapier.
Doe de boter en chocolade in een hittebestendige kom en smelt au bain-marie. Haal van het vuur af en laat iets afkoelen.
Doe de eieren en suiker los in een kom en klop met de mixer tot het mengsel verdubbel is in volume en bijna wit van kleur is. Voeg langzaam en al roerend met de spatel het chocolademengsel toe. Roer het zout door de bloem. Zeef de bloem boven het beslag en spatel erdoorheen. Spatel tot slot de M&M’s en pretzels door het beslag.
Verdeel het beslag in de springvorm. Strijk de bovenkant glad. Bak de brownie 30 tot 35 minuten in het midden van de oven, of totdat een prikker er nog iets vochtig uitkomt.
Zet de springvorm op een rooster en laat iets afkoelen. Verwijder de springvorm en garneer de brownietaart met de achtergehouden M&M’s, pretzels en drizzle er wat karamelsaus overheen. Snijd in kleine puntjes (hij is erg machtig!) en serveer.
om 16:07
Hoe lang en hoe kun je het beste de brownie bewaren?
om 14:24
Ik bewaar hem het liefst op een donkere, koele plek maar niet in de koelkast. Dan wordt hij wat vaster en droger. Je kunt hem zeker drie tot vier dagen bewaren.