KeukenLiefde bestaat volgende week maandag alweer zeven jaar, maar een recept voor bruine bonensoep had ik nog niet gedeeld. Bij deze dus! Hoewel mijn moeder heerlijke bruine bonensoep maakt, trok ik er vroeger mijn neus voor op. Heb ik al eens verteld dat ik een lastige eter was?
Ook Johan en Ella-Marie lopen er niet warm voor, dus voelde ik nooit de behoefte om het te maken. Toch, na de zoveelste vraag van een KeukenLiefde-bezoeker of ik een recept wilde delen, vond ik het tijd worden. Ik vroeg mijn moeder om haar recept en ging aan de slag. Oké, zo’n bordje bruine drap ziet er natuurlijk niet uit, maar inmiddels weet ik dat schijn bedriegt. Dit is de allerlekkerste bruine bonensoep!
Herfstrecepten, Menu, Seizoensrecepten, Wereldgerechten, Winterrecepten, Hollandse recepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Eenpansgerechten, Vleesrecepten, Soeprecepten
om 00:52
Maar wanneer gebruik je precies de bouillonblokjes? Dat is mij niet helemaal duidelijk
om 10:19
Hoi Roos, bedankt voor je vraag, het stond er idd niet bij. Nu wel! 🙂
om 12:15
Goed recept, goed gelukt, erg lekker!
om 10:19
Leuk om te horen! 🙂
om 16:45
Hallo, ik heb de afgelopen week de heerlijke bruine bonen soep gemaakt. De smaak was uitstekend. Ik heb van alles het dubbele gebruikt. Helaas bleef de soep erg dun. Toen ik een paar aardappelen had toegevoegd werd de soep iets dikker. Helaas nog niet zoals wij deze graag eten. Heb jij misschien nog een tip voor een volgend keer?
om 09:47
Hoi Henk, de enige tip die ik kan geven is minder vocht toevoegen. Je kunt altijd achteraf nog wat extra vocht toevoegen als de soep te dik is.
om 10:21
Hoi Henk, ik zou de volgende keer iets minder water/bouillon toevoegen.
om 13:59
Al de derde keer dat ik m maak! Heerlijk! Ook de buurvrouw van 90 zegt dat de soep als vroeger smaakt?
om 10:45
Wat een mooi compliment en leuk om te horen! Bedankt voor je reactie Mirjam! 🙂
om 19:30
Lijkt me een heerlijke soep, maar heb je aub ook een recept voor in de slow cocker
om 11:41
Superlekkere ouderwetse bruinebonen soep zoals mijn moeder die ook maakt! Binnenkort ga ik je recept uitproberen.
om 12:18
Leuk Belinda! Ben benieuwd wat je ervan vindt! 🙂