Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Bruschetta met chorizo en uienchutney
Een heerlijk en feestelijk hapje kun je deze Italiaanse bruschetta met chorizo en uienchutney zeker noemen! Serveer ze als klein voorgerechtje voor een diner of als hapje op een verjaardag of feestje. Je zult beladen worden met complimenten!
Ingredienten
- 1 afbak ciabatta
- 1 portie uienchutney
- chorizo
- 1 teentje knoflook
- extra vierge olijfolie
- gemberpoeder
Verder nodig
bakpapier
Bereiding
Zet de ovengrill aan. Snijd de ciabatta in plakjes en leg ze op een, met bakpapier bekleed, bakblik. Rooster ze enkele minuten in de oven totdat ze licht goudbruin zijn. Snijd het teentje knoflook doormidden en wrijf het geroosterde brood hiermee in.
Beprenkel het brood met wat olijfolie en een snufje gemberpoeder.
Snijd de chorizo in hele dunne plakjes en leg deze op het brood.
Zet ze nog even kort terug onder de hete grill totdat het vet in de chorizo iets gesmolten is en zodat de chorizo zijn smaak kan afgeven aan de bruschetta.
Beleg de broodjes tot slot met wat uienchutney en serveer direct.
Eet smakelijk!
Themarecepten, Wereldgerechten, Italiaanse recepten, Kerstrecepten, Mannenvoer, Oud-en-nieuwrecepten, Voor bij de borrel
Deel je reactie