Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Bruschetta met paddenstoelen
Ben je nog op zoek naar een feestelijk hapje om te serveren met de kerst of op oudejaarsavond? Probeer dan eens deze heerlijke bruschetta’s met paddenstoelen! Erg makkelijk en snel klaar te maken en het resultaat is verbluffend!
Ingrediënten
- 1 afbak Ciabatta
- 1 knoflookteentje
- 1 sjalotje
- Bak paddenstoelen à 400 gram
- 2 el fijngehakte platte peterselie
- Extra vierge olijfolie
- Zeezout en peper uit de molen
Bereiding
Verhit de grill van de oven. Borstel de paddenstoelen schoon en snijd of scheur ze in stukken. Pel het sjalotje, halveer en snijd halve ringen.
Snijd de ongebakken ciabatta in ongeveer 17 dikke plakken en besprenkel royaal met olijfolie en wat zeezout.
Rooster ze goudbruin onder de hete grill. Draai ze halverwege een keer om. Pel de knoflook en halveer. Wrijf de sneetjes ciabatta, als ze uit de oven komen, in met het opengesneden knoflookteentje. Het brood krijgt zo een hele subtiele knoflooksmaak.
De overgebleven knoflook fijnhakken.
Verhit een hapjespan totdat hij heel heet is en voeg wat olijfolie toe. Bak de paddenstoelen en het sjalotje op hoog vuur tot het vocht verdampt is en ze goudbruin kleuren.
Voeg de laatste minuut de overgebleven knoflook en de peterselie toe. Breng goed op smaak met peper en zout.
Besprenkel de ciabatta met nog wat extra olijfolie en verdeel de paddenstoelen erover.
Eet smakelijk!
Herfstrecepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Italiaanse recepten, Kerstrecepten, Mannenvoer, Oud-en-nieuwrecepten, Voor bij de borrel
om 16:43
ziet er goed uit ga ik zeker maken
om 07:34
Daar krijg je beslist geen spijt van! 🙂