Ingrediënten
- 200 g burrata
- 250 g cherrytomaten
- Extra vierge olijfolie
- 1 citroen, alleen de rasp
- Balsamicostroop (crema)
- Basilicumblaadjes
Burrata met geroosterde cherrytomaten. Een simpel maar o zo lekker hapje, lunch, of voorgerecht om te serveren op een zonnige zomerdag. Door de cherrytomaten kort te roosteren in de oven worden ze nog voller en zoeter van smaak. Een heerlijk smaakcontrast met de zachtromige burrata. Serveer met vers afgebakken stokbrood of ciabatta en geniet!
Burrata lijkt op mozzarella, alleen is de binnenkant gevuld met een mengsel van room en fijne stukjes mozzarella. Het is een echte delicatesse. Vanwege zijn bijzondere smaak is burrata het lekkerst om zo puur mogelijk te eten. Meer lekkere recepten met burrata vind je hier.
Zomerrecepten, Italiaanse recepten, Lunchrecepten, Voorgerechten, Voor bij de borrel
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 15:45
Heerlijk als voorgerechtje gegeten, viel erg in de smaak
om 09:51
Leuk om te horen!