Ingrediënten
Kip
- 700 g kipdijfilet, in stukjes of reepjes gesneden
- 50 g Griekse yoghurt 10%
- 1,5 cm gemberwortel, geschild en geraspt
- 4 knoflooktenen, uitgeperst
- 1,5 el garam masala
- ½ tl chilipoeder (of laat achterwege als je niet van pittig houdt)
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl zout
Saus
- Zonnebloemolie om in te bakken
- 30 g roomboter
- 1 grote ui, fijngesnipperd
- 70 g tomatenpuree
- 5 trostomaten, in blokjes gesneden
- 150 ml slagroom of kookroom
- 1/2 – 1 el citroensap (naar smaak)
- 1/2 – 1 el kristalsuiker (naar smaak)
Erbij serveren
- 300 g basmatirijst
- Naanbrood
- Optioneel, verse koriander
Deel je reactie