Butter chicken

Butter chicken, of murgh makhani, is een heerlijk gerecht uit de Indiase keuken. Het is een mild gekruide tomatencurry met malse kip (die eerst wordt gemarineerd in yoghurt) en lekker romig gemaakt met boter en room. Dit gerecht is perfect voor zowel beginners als liefhebbers van de Indiase keuken, omdat het eenvoudig te maken is en niet te gekruid of pittig is.

Saus

Ik heb de saus niet gepureerd maar als je liever een gladde saus wilt dan kun je dit wel doen. De bereidingswijze is dan als volgt: Begin met het aanfruiten van de ui en overige ingrediënten bij stap 3 in de boter. Ga verder met stap 4 en laat de tomatencurry 10 tot 15 minuten zachtjes pruttelen. Pureer de saus glad met de staafmixer. Voeg bij stap 6 ook de rauwe kip met marinade toe en laat zachtjes pruttelen (zie stap 4) tot de kip gaar is.

Kipdijfilet of kipfilet

In plaats van kipdijfilet kun je ook kipfilet in dit recept gebruiken. Houd er rekening mee dat die wel sneller gaar is.

Makkelijke recepten, Wereldgerechten, Aziatische recepten, Hoofdgerechten, Kiprecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(7 stemmen)
Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde