Ben jij ook zo dol op de Italiaanse keuken? Ik wel! Dit keer deel ik een Italiaanse klassieker met je, namelijk cacio e pepe.
Cacio e pepe
Cacio e pepe is een klassiek Italiaans pastagerecht dat je maakt met enkel kaas (cacio) en zwarte peper (pepe). Er zijn verschillende varianten van het recept maar als kaas wordt er bijna altijd pecorino gebruikt. De pecorino en versgemalen zwarte peper worden vermengd met wat pastakookwater en transformeren zo in een heerlijk, romige kaassaus. Italiaanse eenvoud op zijn best!
Pecorino en parmezaan
Ik gebruik voor dit recept twee verschillende Italiaanse kazen; pecorino en parmezaan reggiano. Pecorino is een harde schapenkaas met een pittige smaak. Parmezaan reggiano is ook pittig en intens en tegelijk romig van smaak.
Italiaanse kazen van Hoogendoorn Kaas. De parmezaan is Grana Padano van 18 maanden gerijpt. De parmezaan reggiano is 24 maanden gerijpt en de pecorino (schapenkaas).
Hoogendoorn Kaas
De pecorino en parmezaan reggiano kreeg ik opgestuurd van Hoogendoorn Kaas. Zoals je misschien wel weet heb ik daar een samenwerking mee waarvoor ik een jaar lang elke maand een nieuw recept maak met een van hun kazen. Naast de lekkerste kazen van Hollandse bodem verkopen ze ook buitenlandse kazen, fondue kaas, delicatessen zoals de lekkerste truffelproducten en kaasgereedschap. Hun kazen en producten kun je kopen op de markt, of bestellen in hun online webshop. Ben je benieuwd naar de vorige recepten die ik maakte met Hoogendoorn Kaas? Ik zet ze hieronder voor je op een rij:
Themarecepten, Wereldgerechten, Campingrecepten, Italiaanse recepten, Hoofdgerechten, Pastarecepten, Snelle recepten, Vegetarische recepten
om 22:42
3 ingrediënten en wat staat er in de lijst?
4 ingrediënten
om 14:06
Snel, makkelijk en lekker. Wel veel koolhydraten