Ingrediënten
- 4 eieren
- 150 g fijne kristalsuiker
- 75 g bloem
- 75 g custardpoeder
- 30 g ongezouten roomboter, gesmolten
- Aardbeienjam
- 250 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 250 g aardbeien
Nodig
- Bakplaat van ca. 35×45 cm
- Vel bakpapier
- Elektrische handmixer
- Fijne zeef
- Bakspatel
- Grote schone theedoek
om 20:32
Super lekker Duidelijk recept
Het “ rillen” blijft een dinetje
om 16:55
Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft!
om 13:57
Ik heb curstard poeder uit zo een pak ( staat custard op) maar ben dus vergeten om deze warm op te rollen waardoor mijn rol een beetje kapot ging .. ook was mijn slagroom niet stijf genoeg … maar voor de eerste keer best geslaagd 🙂 bedankt voor het lekkere recept !
om 08:51
Wat is Custardpoeder? Er staat bloem, wat is patentbloem?
om 08:56
Custardpoeder is eigenlijk gewoon maizena maar dan met toegevoegde smaakstof (vanille) en kleurstof. Je kunt het vervangen door gewone maizena. Patentbloem is (gewone) bloem om mee te bakken, hij is iets fijner dan tarwebloem.
om 18:58
Ik rol mijn cake direct op na het storten op de theedoek en laat deze zo afkoelen. Hij zit dus opgerold in de doek.
om 12:27
Hier ook boven- onderwarmte gebruiken of hetelucht????
Deze cakerol zou ook goed gemaakt kunnen worden met mokka en dan afwerken met chocola.
Ik wacht al heel lang op een mokkarecept van jou, maar ik weet dat ik op een stapel lig dus ik wacht geduldig af. Groetjes van Siep
om 15:57
Hallo ik heb net cakerol gemaakt maar mislukt je kan de cake niet eens rollen ,dan is hij stuk door midden
om 11:30
Hoi Ina, wat vervelend om te horen. Ik kan zo niet zeggen wat er mis is gegaan. Heb je alle stappen exact opgevolgd zoals omschreven?
om 18:59
Zie mijn reactie hierboven. Direct warm oprollen in de theedoek en laten afkoelen.
om 14:52
Snif, snif, ik kreeg hem ook niet mooi opgerold. Wat zal het probleem zijn vraag ik mij af.
om 15:52
Hoi Lies, wat balen zeg! 🙁 Ik heb het recept inmiddels aangepast waarbij je de cakerol direct na het bakken oprolt en dan laat afkoelen. Als je hem dan weer uitrolt, vult en opnieuw oprolt zal hij niet zo snel meer scheuren!
om 11:27
Hoi Siep, tenzij het anders vermeld staat bedoel ik met de oventemperatuur altijd de conventionele stand dus boven- en onderwarmte. Met mokkacrème zou dit idd ook heerlijk zijn, ik zet hem op de prioriteitenlijst! 😉
om 10:41
Bedoel je gewone og zelfrijzende bloem?
Govaert marleen
om 11:32
Gewone (patent)bloem!
om 21:08
Ik heb je recept gevolgd maar het is helaas mislukt, ik deed altijd eiwitten kloppen en daarna de bloem met de eierdooiers heel zachtjes mengen.
De roomboter zorgt dat de lucht uit gaat dus je hebt een zware deeg.
Ik zou die echt weg laten.
Deeg moet luchtig en licht zijn.
om 16:53
Hoi Adriana, als je de gesmolten boter op het laatste moment voorzichtig door het beslag spatelt dan blijft het beslag luchtig. De boter geeft ook een wat vollere smaak aan de biscuitcake.