Bereiding
Indien nodig, was de spinazie en dep droog. Breng een ruime pan met water en wat zout aan de kook voor de pasta.
Verhit ondertussen een grote koekenpan met wat olijfolie en voeg de knoflook toe. Fruit de knoflook kort aan — niet bruin laten worden — en voeg dan een flinke hand spinazie toe. Schep om totdat de spinazie is geslonken en voeg dan opnieuw een flinke hand spinazie toe. Herhaal dit totdat alle spinazie in de pan zit en is geslonken. Breng op smaak met zout en peper. Schep de spinazie in een fijne zeef en druk met de achterkant van een lepel al het vocht eruit. Leg de spinazie op een snijdplank en hak fijn met een mes. Doe de spinazie in een kom en meng met de ricotta. Breng op smaak met een snuf nootmuskaat en zout en peper.
Maak een theedoek vochtig en spreid uit op het aanrecht. Laat 3 lasagnebladen in de pan met kokend water glijden. Na een paar tellen komen de lasagnebladen boven drijven en schep je ze voorzichtig uit de pan op de theedoek. Kook opnieuw 3 lasagnebladen en leg ze op de theedoek. Schep op elk lasagnevel een hoopje van het spinaziemengsel en rol de lasagnebladen op.
Verdeel de helft van de tomatensaus in een ovenschaal en verdeel de cannelloni erover. Kook de overige zes lasagnebladen, vul ze en rol ze op. Leg de cannelloni in de ovenschaal en bedek met de overige tomatensaus. Bestrooi met de parmezaanse kaas.
Bak circa 20 minuten in de oven op 200 graden, of totdat de bovenkant goudbruin is.
om 14:11
Wellicht een domme vraag, maar waarom kook je eerst de verse lasagnevellen?
Maakt dat het makkelijker met oprollen, of verkort dat de oventijd?
Ziet er superlekker uit, en wil het graag vanavond maken!
Groetjes,
om 14:06
Anders kun je ze niet vullen en oprollen Lisa. 🙂 Hopelijk heeft het gesmaakt!
om 20:44
Erg lekker!! Dit gaat vaker bij ons terug komen op tafel!
om 08:46
Leuk om te horen Jolanda! 🙂