Bereiding
Snijd de paprika, selderij, ui en aubergine in middelgrote stukken. Verhit een grote koekenpan met de olijfolie en bak de groenten op hoog vuur tot ze zacht maar niet bruin zijn, ongeveer 8 minuten.
Kruid met zout en peper uit de molen. Verwijder ondertussen het zaad uit de tomaten en snijd ze in stukken. Voeg de azijn toe aan de groenten en bak even mee. Pel de knoflook en hak fijn. Voeg de knoflook, tomaten, suiker, basilicum, olijven en kappertjes toe aan de groenten.
Bak op hoog vuur nog 5 minuten mee totdat de aubergine zacht is. Schep de caponata op een bord en zet opzij.
Veeg de koekenpan schoon met een stuk keukenpapier, hier kunnen zometeen de schnitzels in gebakken worden. Zet drie borden klaar met bloem, paneermeel en losgeklopt ei. Dep de schnitzels droog met een stukje keukenpapier en bestrooi beide kanten met zout en peper. Wentel ze dan eerst door de bloem, dan ei en tot slot het paneermeel.
Verhit de koekenpan opnieuw met olijfolie en bak de schnitzels aan beide kanten goudbruin. Leg de pijnboompitten en kappertjes op de schnitzels en voeg de el boter toe aan het bakvet. Laat even smelten en lepel dit bakvet over de schnitzels.
Zet het vuur uit. Verdeel de caponata over de borden en leg de schnitzels ernaast. Verdeel nog wat hele blaadjes basilicum over de schnitzels en serveer. Gordon serveerde hier ook nog de tagliatelle met citroen-botersaus bij.
om 19:41
Vanavond gesmuld van de caponata! Gisteren al gemaakt. Heb er kalkoenschnitzel bij gemaakt en de heerlijke pasta. Errug lekkah!
om 09:24
Leuk om te horen Anja! 🙂