Ingrediënten
- 4 sneetjes boeren landbrood
- 250 g cherrytomaten, gehalveerd
- 150 mini mozzarellabolletjes, gehalveerd
- Handje basilicumblaadjes
- Extra vierge olijfolie
- Balsamicoazijn
- Zout en peper uit de molen
Verder nodig
- Ovenschaal
- Bakpapier
Zin in een snelle en lekkere lunch? Wat denk je van caprese toast! Knapperig geroosterd brood bedekt met zoete cherrytomaten en zachte mozzarella.
Seizoensrecepten, Wereldgerechten, Zomerrecepten, Italiaanse recepten, Lunchrecepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
Doe de cherrytomaten in de ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie en zeezout uit de molen. Bak ze 10 tot 15 in de oven tot ze iets zachter zijn. Leg het brood op het bakblik en besprenkel met wat olijfolie. Rooster 5 minuten mee in de oven tot het licht knapperig is. Haal de cherrytomaten en het brood uit de oven en laat afkoelen.
Bedek het brood met de cherrytomaten en mozzarellabolletjes en verdeel er wat blaadjes basilicum overheen. Besprenkel met olijfolie, balsamicoazijn en bestrooi met wat zout en peper uit de molen. Serveer direct.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 16:14
Dat zijn wel heel veel mozzarella bolletjes;)