Ingrediënten
- 300 g bloem
- 1 el bakpoeder
- 300 g witte basterdsuiker
- Snuf zout
- 2 eieren
- 180 ml champagne
- 80 ml melk
- 80 ml zonnebloemolie
- 1 el vanille-extract
Decoratie
- 200 g witte chocolade
- Sprinkles
Ik ben dol op bakken maar het moet niet te ingewikkeld zijn. Deze champagne tulband is supermakkelijk om te maken en heeft het wow-effect waar ik altijd naar op zoek ben. Het recept komt uit Het Laura’s Bakery Feestdagen Bakboek. In dit nieuwe bakboek van Laura Kieft vind je meer dan 80 makkelijke en feestelijke recepten voor alle feestdagen in een jaar: van valentijn tot oud en nieuw. Voorin het boek vind je een handig lijstje met de ongeschreven bakregels en beantwoordt Laura de meest gestelde bakvragen. Achterin het boek is een hoofdstuk gewijd aan basisrecepten zoals banketbakkersroom en royal icing en vind je handige templates. De duidelijke receptomschrijving en de prachtige foto’s inspireren je om zelf aan de slag te gaan en prachtige bakcreaties op tafel te toveren. Deze champagne tulband komt uit het hoofdstuk ‘oud en nieuw’.
Zoals ik al zei is deze tulband makkelijk om te maken. In het boek geeft Laura de tip dat je in plaats van champagne ook prosecco kunt gebruiken en dat heb ik gedaan. De prosecco geeft de tulband een aangenaam fris accent. Verder is de tulband heel luchtig. Het witte chocoladeglazuur en de feestelijke sprinkles maken het af. Dit is zeker een blijvertje in mijn bakrepertoire.
Kookboekrecepten, Themarecepten, Zoete recepten, Gebakrecepten
Decoratie
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Tips van Laura:
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 19:11
Laura, 1 el. Bakpoeder…
Welk merk gebruik je ?
om 09:53
Hoi Ellie, ik heb een zakje bakpoeder van Dr. Oetker gebruikt.