Ingrediënten
- 10 grote champignons, circa 200 gram
- 4 el oestersaus
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 3 lente-uitjes, alleen het onderste deel, in stukken gesneden van 2 cm
- Sesamzaadjes voor garnering
Verder nodig
- 2 metalen of houten barbecuespiezen
Na het succes van de gemarineerde champignon spies in knoflookmarinade kon een variant hierop natuurlijk niet uitblijven. Voor deze champignon spies marineer ik de champignons in oestersaus. Die geeft de champignons een rijke en vlezige smaak die absoluut verrukkelijk is! De lente-ui zorgt voor een lekkere bite en mooi kleuraccent en de sesamzaadjes maken het af!
Themarecepten, Barbecuerecepten, Hoofdgerechten, Slanke recepten, Bijgerechten, Groente recepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Doe de champignons, knoflook en oestersaus in een kom. Hussel goed om met je handen zodat alle champignons goed bedekt zijn met de oestersaus. Dek de kom af met vershoudfolie en laat minimaal 15 minuten tot maximaal een hele nacht in de koelkast marineren.
Rijg 5 champignons om en om met een stukje lente-ui aan een spies.
Grill de champignonspiezen op de barbecue of in een grillpan, tot ze goudbruin en zacht zijn.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie