Champignonsoep met kastanjechampignons

Champignonsoep met kastanjechampignons. Een gebonden en romige champignonsoep met kastanjechampignons en tijm. Je kunt deze soep ook maken met witte champignons of paddenstoelen. Serveer als voorgerecht, lunch, of als avondeten met wat knapperig brood erbij.

Meer lekkere soeprecepten:

Champignonsoep met kastanjechampignons

Herfstrecepten, Makkelijke recepten, Kerstrecepten, Lunchrecepten, Voorgerechten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Snelle recepten, Vegetarische recepten, Soeprecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(36 stemmen)
19 reacties

Deel je reactie

  1. Marjo

    Ik mis bij de recepten de voedingswaarde.

    1. Hoi Marjo, die staan er inderdaad niet bij. Wellicht dat we dit gaan oppakken in de toekomst.

  2. annie

    waar zijn de paddenstoelblokjes voor de bouillon te koop. gr Annie

    1. In de supermarkt Annie, ik kocht ze bij AH.

      1. annie

        ik heb gisteravond champignons soep gemaakt,[ voor mijn kleinzoon die daar dol op is,] .
        Toen ik de soep klaar had, was de dikte goed nu de soep is afgekoeld is de soep wat dunner, wat moet ik doen??

        1. Opnieuw warm maken en een gelatineblaadjes opgelost erin doen

        2. Hoi Annie, je kunt dan een eetlepel maizena tot een glad papje roeren met een beetje koud water en dit al roerende door de opgewarmde soep roeren. Hij zal direct gaan binden.

  3. Sylvia

    Wauw, nooit gedacht dat ik ook zelf lekkere verse champignonsoep kon maken. Deze soep was het voorgerecht hier op 1e Kerstdag en wat een succes. Zo eenvoudig en zo lekker, dankjewel, ik ga dit nog heel vaak maken!

    1. Bedankt voor je reactie Sylvia, superleuk om te horen!

      1. annie

        oké. bij de Jumbo zijn de tabletten niet te koop. Dank je

  4. Judith

    Helemaal top deze overheerlijke champignonsoep! En bedankt voor de duidelijke uitleg met foto’s, daar heb ik heel veel aan!

    1. Leuk om te horen Judith!

  5. Natasja

    Dik blijf altijd klontjes houden nadat ik de bloem erbij heb gedaan. Heb je hier misschien een tip voor?

    1. Bak de bloem gedurende een minuut zachtjes aan in het bakvet. Zet het vuur hoger en voeg dan langzaam en al kloppend met een garde koude! vloeistof toe. Dan kan het niet mislukken Natasja! 🙂

  6. José Soffers

    sorry had verkeerd mailadres gebruikt,
    Er is hier geen natuurwinkel in de buurt, maar ik ga het toch eens proberen met gedroogde paddestoelen , is weer eens een uitdaging

    1. Hoi José, gedroogde paddenstoelen zijn een prima alternatief!

      1. José Soffers

        Bedankt

  7. José Soffers

    kunnen de paddestoelenbouillontabletten ook vervangen worden door gedroogde paddestoelen te weken en het weekwater te gebruiken, mijn man is allergisch voor smaakversterkers enz

    1. Kitty

      Je kunt ook bouillonblokjes zonder smaakversterkertroep kopen bij de natuurwinkel!

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde