Ingrediënten
- 400 g kastanjechampignons, schoongeborsteld en in plakjes
- 1 ui, fijngesnipperd
- 1 knoflookteen, fijngehakt
- 1 tl gedroogde tijm
- 75 g ongezouten roomboter
- 50 g bloem
- 2 paddenstoelbouillontabletten
- 500 ml melk (zie de tip)
- Paar takjes verse peterselie, fijngehakt
om 15:09
Ik mis bij de recepten de voedingswaarde.
om 10:01
Hoi Marjo, die staan er inderdaad niet bij. Wellicht dat we dit gaan oppakken in de toekomst.
om 15:14
waar zijn de paddenstoelblokjes voor de bouillon te koop. gr Annie
om 15:28
In de supermarkt Annie, ik kocht ze bij AH.
om 10:53
ik heb gisteravond champignons soep gemaakt,[ voor mijn kleinzoon die daar dol op is,] .
Toen ik de soep klaar had, was de dikte goed nu de soep is afgekoeld is de soep wat dunner, wat moet ik doen??
om 14:00
Opnieuw warm maken en een gelatineblaadjes opgelost erin doen
om 08:58
Hoi Annie, je kunt dan een eetlepel maizena tot een glad papje roeren met een beetje koud water en dit al roerende door de opgewarmde soep roeren. Hij zal direct gaan binden.
om 22:04
Wauw, nooit gedacht dat ik ook zelf lekkere verse champignonsoep kon maken. Deze soep was het voorgerecht hier op 1e Kerstdag en wat een succes. Zo eenvoudig en zo lekker, dankjewel, ik ga dit nog heel vaak maken!
om 10:44
Bedankt voor je reactie Sylvia, superleuk om te horen!
om 15:36
oké. bij de Jumbo zijn de tabletten niet te koop. Dank je
om 19:41
Helemaal top deze overheerlijke champignonsoep! En bedankt voor de duidelijke uitleg met foto’s, daar heb ik heel veel aan!
om 10:23
Leuk om te horen Judith!
om 11:18
Dik blijf altijd klontjes houden nadat ik de bloem erbij heb gedaan. Heb je hier misschien een tip voor?
om 17:12
Bak de bloem gedurende een minuut zachtjes aan in het bakvet. Zet het vuur hoger en voeg dan langzaam en al kloppend met een garde koude! vloeistof toe. Dan kan het niet mislukken Natasja! 🙂
om 00:26
sorry had verkeerd mailadres gebruikt,
Er is hier geen natuurwinkel in de buurt, maar ik ga het toch eens proberen met gedroogde paddestoelen , is weer eens een uitdaging
om 08:08
Hoi José, gedroogde paddenstoelen zijn een prima alternatief!
om 11:43
Bedankt
om 15:55
kunnen de paddestoelenbouillontabletten ook vervangen worden door gedroogde paddestoelen te weken en het weekwater te gebruiken, mijn man is allergisch voor smaakversterkers enz
om 21:53
Je kunt ook bouillonblokjes zonder smaakversterkertroep kopen bij de natuurwinkel!