Bereiding
Verwarm de oven (boven- en onderwarmte) voor op 175 graden. Vet het bakblik in met wat boter en bekleed met bakpapier.
Voor het browniebeslag
Doe de boter en chocolade in een hittebestendige kom en smelt au bain-marie. Als de boter en chocolade zijn gesmolten haal je de kom boven de pan met water weg en laat je het iets afkoelen.
Klop ondertussen in een andere kom de eieren, suiker en vanille-extract luchtig — dit duurt circa 5 minuten.
Voeg al kloppend het chocolademengsel toe aan het eimengsel en spatel tot slot de bloem erdoor. Verdeel het beslag over de bakvorm.
Voor het cheesecakebeslag
Klop in een kom de kwark, het ei, de eidooier, de suiker en de vanille-extract door elkaar tot alles goed gemengd is. Schenk of lepel het cheesecakebeslag voorzichtig over het browniebeslag en strijk de bovenkant glad. Verdeel het fruit over het cheesecakebeslag.
Bak circa 45 minuten in het midden van de oven, of totdat de bovenkant nog heel iets wiebelt als je de vorm beweegt. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen op een rooster. Laat daarna in de koelkast verder opstijven.
Snijd de cheesecake brownie in kleine vierkantjes en serveer.
om 21:46
Ik deed de cheescake beslag een beetje door browniebeslag roeren. Je krijgt dan een swirl. En dan frambozen erin duwen. Een heel mooi en vooral heerlijk resultaat!
om 10:09
Klinkt als een goed idee Dineke! 🙂