Bereiding
Verwarm de oven (boven- en onderwarmte) voor op 175 graden. Vet de springvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. (Ik bekleedde ook de rand met bakpapier, maar dat is niet nodig.)
Voor het browniebeslag
Doe de boter en chocolade in een hittebestendige kom en smelt au bain-marie. Als de boter en chocolade zijn gesmolten haal je de kom boven de pan met water weg en laat je het iets afkoelen.
Klop ondertussen in een andere kom de eieren, suiker en vanille-extract luchtig — dit duurt circa 5 minuten.
Voeg al kloppend het chocolademengsel toe aan het eimengsel en spatel tot slot de bloem erdoor. Verdeel het beslag over de bakvorm.
Voor het cheesecakebeslag
Smelt de witte chocolade au bain-marie. Klop in een kom de roomkaas, gesmolten chocolade, eieren, suiker en de vanille-extract door elkaar tot alles goed gemengd is. Schenk het cheesecakebeslag over het browniebeslag en strijk de bovenkant glad.
Frambozenhartjes
Verwarm de frambozen met de suiker in een pannetje op laag vuur, totdat de frambozen hun sap loslaten. Pureer de frambozen en druk door een fijne zeef. Schep met een theelepel kleine hoopjes frambozensaus over het cheesecakebeslag. (De frambozensaus die je over hebt, kun je later apart bij de taart serveren.) Trek met een satéprikker door het frambozenrondje zodat er een hartje ontstaat.
Schuif de taart in het midden van de oven, op een rooster met een vel bakpapier (de taart lekt iets tijdens het bakken). Bak de cheesecake-brownie circa 45 minuten — de bovenkant van de cheesecake mag nog heel iets wiebelen als je de vorm beweegt, tijdens het afkoelen stijft hij verder op. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Laat daarna in de koelkast verder opstijven.
om 23:07
Mijn man zegt alleen dat hij iets lekker vindt als hij dat ook echt vindt.
Deze taart is heerlijk vindt mijn man 🙂
Goed gelukt, echt super lekker!
om 21:21
Genieten! Was echt heerlijk! Ik heb een heteluchtoven, dus moest even opletten, maar is helemaal goed gegaan. Hij was iets donkerder op de bovenkant.
om 09:25
Hoi Gwen, superleuk om te horen dat hij gelukt is en heeft gesmaakt! 🙂