Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Cheesecake cupcakes met paasnestje
Het idee voor deze cheesecake cupcakes met paasnestje zag ik op Pinterest voorbijkomen. Ik wilde ze direct gaan maken. Hier word je toch blij van! Serveer deze vrolijke rakkers tijdens Pasen en je ziet alleen maar blije gezichten. Ik geef je mijn onkreukbare VerrukGeluk-garantie!
Ingrediënten
- 300 g spritskoekjes
- 35 g ongezouten roomboter, gesmolten
- 400 g naturel roomkaas (ik gebruik altijd Philadelphia)
- 200 g crème fraîche
- 150 g fijne kristalsuiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 4 eieren
- Kokoschips (grove kokosrasp) voor garnering
- Kleine dragee paaseitjes voor garnering
Verder nodig
2 cupcakebakvormen (ik gebruikte 1 cupcakebakvorm en een ronde springvorm van 18 cm voor een gewone cheesecake), 24 cupcakepapiertjes, elektrische handmixer met gardes, keukenmachine met sikkelmes, maatbeker met schenktuit
Bereiding
Verwarm de oven voor op 120 graden. Vul de bakvorm met de papieren cupcakevormpjes.
Maal de spritskoekjes fijn in de keukenmachine met sikkelmes. Doe in een kom en roer de gesmolten boter erdoor. Schep op de bodem van elk cupcakepapiertje een theelepel koekkruim en druk stevig aan met de achterkant van de lepel.
Klop in een andere kom de roomkaas, crème fraîche, kristalsuiker, vanillesuiker en de eieren tot een glad mengsel. Schenk het roomkaasmengsel in een maatbeker met schenktuit. Vul de cupcakepapiertjes tot net iets onder de rand met de roomkaasvulling. Schuif voorzichtig in de oven en bak 30 tot 35 minuten, of totdat de roomkaasvulling niet meer wiebelt. (De cheesecake in de ronde bakvorm moest langer — circa 50 minuten — in de oven.)
Haal uit de oven en laat de cupcakes 15 minuten in het bakblik afkoelen. Haal ze dan voorzichtig uit de bakvorm en laat verder afkoelen op een rooster. Als de cupcakes helemaal zijn afgekoeld zet je ze in de koelkast en laat je ze nog een hele nacht in de koelkast opstijven.
Voor serveren
Trek voorzichtig de cupcakepapiertjes van de cupcakes af. Leg op elke cupcake 3 kleine dragee-paaseitjes en leg daaromheen voorzichtig wat kokoschips. Serveer direct. PS Serveer met een vorkje om een knoeiboel te voorkomen! 🙂
Enjoy!
Kinderrecepten, Themarecepten, Paasrecepten, Zoete recepten, Gebakrecepten
om 09:30
Is er een alternatief voor de kokosrasp?
om 12:58
Je kunt ook een toef botercrème op de cupcakes spuiten en daar de eitjes op leggen.
om 22:19
Ziet er lekker uit ?waar zijn de eitjes te koop? Ze zien er zo schattig uit?