Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Chili cheese nuggets
Ben jij ook zo dol op de chili cheese nuggets van de Burger King? Mij kun je er ’s nachts zelfs voor wakker maken! Maar omdat ik zelden of nooit bij de Burger King – of elk ander fastfood restaurant kom – bedacht ik een recept om ze zelf te maken. In plaats van de nuggets door een beslag te halen, paneer ik ze. Het resultaat is een krokante buitenkant met een zacht smeltende chili-cheese kern. Een hemelse combi!
Ingrediënten
Voor de ragout
- 25 g boter
- 25 g bloem
- 185 g geraspte kaas
- 200 ml melk
- 2 à 3 jalapeno pepers
Voor het paneren
- Paar el bloem
- 2 eieren, losgeklopt
- Paar el panko (Japans broodkruim)
Verder nodig
Klein vierkant schaaltje, vershoudfolie
Bereiding
Smelt op niet te hoog vuur de boter en roer de bloem erdoor.
Bak een minuut mee zodat de bloem kan garen. Giet al roerend de koude melk erbij en roer net zolang totdat je een dikke, gladde saus hebt. Voeg de kaas toe en laat smelten.
Breng de saus op smaak met zout en peper en zet het vuur uit. Verwijder de zaadlijsten uit de jalapeno’s en snijd ze in kleine stukjes; roer door de kaassaus.
Vet het vierkante schaaltje in met wat boter en bekleed met vershoudfolie. Giet de kaassaus in het schaaltje en dek af met het overlappende folie.
Laat afkoelen en laat daarna helemaal koud worden in de koelkast.
Zet drie diepe borden klaar; een met bloem, een met ei en een met panko.
Verwijder het folie en stort de ragout op een snijplank. Snijd met een mes de ragout in kleine vierkante blokjes en rol hier met je handen bitterballen van, of snijd in langwerpige blokjes voor kroketjes. Wentel de ragout eerst door de bloem, dan ei en tot slot de panko.
Voor het beste resultaat en lekker krokant korstje herhaal je dit nog een keer. Als de ragout te warm wordt, zet dan weer even terug in de koelkast voor je verder gaat.
Tip
Ik vries de nuggets eerst in alvorens ze te frituren. Ze bakken dan veel mooier. Vries de nuggets laag voor laag in, dus de volgende laag nuggets er pas op leggen als de eerste laag bevroren is. Anders druk je ze plat.
Verwarm het vet voor op 175 graden en bak de chili cheese nuggets in 5 à 6 minuten goudbruin en krokant.
Enjoy!
Themarecepten, Wereldgerechten, Amerikaanse recepten, Mannenvoer, Voor bij de borrel
om 12:50
hoi ik ben risto ik ben 12 jaar en bedankt want ik ben lactose intolerant dus kan ik het met vegie kaas maken
ik ga smullen
om 20:46
Ik vroeg me af of ik dit recept ook kan maken met jalapeno pepers uit een pot of zou je dan een ander alternatief adviseren? Ik kan hier niet aan verse jalapeno pepers komen.
om 10:40
Dat kan wel Anneke, maar je moet ze dan wel goed laten uitlekken en droogdeppen voordat je ze gaat verwerken.
om 16:00
Zou je deze ook in een airfryer kunnen bakken?
om 17:23
Ik ga dit zeker binnenkort proberen! Maar ik vroeg mij af, welke boter en melk je hebt gebruikt?
om 12:54
goed idee mijn ouders hebben airfryer
om 12:24
Voor ongeveer hoe veel stuks is dit recept? 🙂
om 11:06
Ik heb ze niet geteld, maar zeker een stuk of dertig! 🙂
om 21:13
Vandaag heb ik de nuggets gemaakt. Na flink gewerkt te hebben, heb ik ze afgebakken in de frituurpan op 190 graden. De korst is echt super goed gelukt. Ze zien er prachtig uit. Bij het nemen van de eerste hap kwam ik er, tot mijn grote verbazing, dat alle kaas er tussenuit gelopen was.
Geen idee hoe dit zou kunnen. Heb ze slechts 2 minuten gebakken.
om 13:01
Dat is balen Jaap. Was de kaas uit alle nuggets weggelopen? Bij mij zit er namelijk ook altijd wel eentje bij die tijdens het bakken is opengebarsten. Een goede paneerlaag is erg belangrijk. Verder denk ik dat je ze misschien op een te hoge temperatuur hebt afgebakken. Ik bak ze zelf op 175 graden, dan gaat het goed.
om 15:39
Deze zien er echt heel lekker uit, ga ik zeker proberen! (al ken ik die van Burger King niet dus kan niet echt vergelijken 🙂 ). Zou het recept ook lukken met gewone Spaanse rode pepertjes?
Groetjes!
Stefanie
om 15:43
‘met Spaanse rode pepertjes en cheddar kaas’ moest dat dus zijn! 🙂
om 16:24
Dat kan zeker Stefanie, klinkt heerlijk!! Ben benieuwd naar het resultaat … 🙂
om 21:16
Heb ze vorige week gemaakt met de cheddar en rode pepertjes en toen in de vriezer gelegd. Wou ze vandaag eindelijk eens uittesten. De vulling is qua smaak heerlijk, maar ik krijg ze niet krokant? De panko valt er in stukjes vanaf in het frituurvet. Waren ze misschien té diepgevroren?
Groetjes!
om 09:34
Hoi Stefanie, Wat balen zeg, dat ze uit elkaar vallen. Ik zou je echt niet kunnen vertellen hoe dat kan. Bij mij bakten ze namelijk wel gewoon krokant en ook in onderstaande reacties hoor ik er niemand over. Wel heel vervelend. Dat ze diepgevroren zijn moet volgens mij niet uitmaken, maar misschien moet je de olie iets heter laten worden, of iets langer bakken? Ik hoop dat het lukt.
om 19:34
Hoi Vincent,
Heb net de kaas-nuggets gemaakt. Super lekker.
Wel zonder jalapeno, had ik niet in huis.
Weet niet of het zo smaakt als bij Burger King, want we moeten 4 uur rijden om naar een Burger King te gaan. (Wonen op de Dominicaanse Republiek)
om 11:27
Leuk om te horen dat ze zelfs zonder de jalapeno smaken Ineke! 🙂
om 19:31
Hoi Vincent,
Ik weet niet hoe de Burger King nuggets smaken, omdat de Burger King 4 uur rijden hier vandaan is (woon op de Dominicaanse Republiek)
Maar heb net de kaas nuggets gemaakt. Super lekker (wel zonder jalapeno, had ik niet in huis).
om 17:16
Welke kaas gebruik je? En smaken deze ook echt zoals die van de burger king of is het een vrije interpretatie? (wat daarom niet slecht is!)
om 09:33
Hoi Vincent, je kunt in principe elke kaas gebruiken die je zelf het lekkerst vindt, als hij maar goed smelt. Een combinatie van verschillende kazen kan ook. Ik gebruikte jong belegen kaas. Deze smaken wel iets anders dan van de Burger King, maar zijn minstens net zo lekker! Ik denk dat ze daar een blokje kaas door fijngehakte jalapeno wentelen, door het beslag halen en dan frituren. Nu ik het zo zeg, dat ga ik ook maar eens proberen…! 🙂
om 20:53
Ziet er lekker uit, kun je ze ook in de oven bakken?
om 09:44
Hoi Yvonne, dat heb ik nog niet geprobeerd, maar ik geloof niet dat dat een succes zal zijn… Het korstje aan de buitenkant wordt dan niet hard genoeg, waardoor de vulling eruit gaat lopen. Frituren is echt het allerlekkerst.