Bereiding
Verhit een ruime soeppan met wat olie en fruit op middelhoog vuur de ui en knoflook totdat ze zacht zijn. Maak met een mes kleine inkepeningen in de sereh — hierdoor komt het aroma vrij. Voeg de gember, sereh en tomatenpuree toe en bak kort even mee.
Voeg 1,25 liter warm water toe en breng aan de kook. Leg de kippenbouten in de pan en zet het vuur laag. Kook de kippenbouten in circa 10 tot 15 minuten gaar. Schep eventueel bovendrijvend schuim van de soep af. Schep de gare kippenbouten uit de pan en laat iets afkoelen. Pluk het kippenvlees van het bot af en snijd of scheur in repen.
Zeef de kippenbouillon en doe de gezeefde bouillon terug in de pan. Verkruimel de bouillonblokjes boven de soep en breng de soep aan de kook. Voeg naar smaak de appelmoes toe (je hoeft niet alles te gebruiken) en kook op laag vuur zachtjes verder.
Doe de glasnoedels in een hittebestendige schaal en overgiet met kokend water. Laat een paar minuten staan, totdat ze zacht zijn. Schep de noedels uit het water en knip of snijd de slierten in kleinere stukken.
Voeg de noedels samen met de kip toe aan de soep en warm nog even door. Schep de soep in kommen en garneer met verse lente-ui.
om 09:43
wat is soepcreatie?
om 12:11
Dat was bouillonpoeder van Honig maar is niet meer verkrijgbaar. Het recept is daarom aangepast.
om 14:32
aha 🙂 Ik heb het altijd zonder gedaan.
om 09:46
Ik heb jou recept vaker gebruikt, nu al een poosje niet meer en wilde het weer maken maar soep creatie bestaat niet meer. Wat zou ik dan kunnen gebruiken?
om 23:52
Wel jammer dat je soep creatie gebruikt…