Ingrediënten
Bouillon
- 1 kipfilet
- 1 citroen, in vieren gesneden
- 1 sinaasappel, in vieren gesneden
- 1 stengel bleekselderij, in grove stukken gesneden
- 1 wortel, in grove stukken gesneden
Tomatensoep
- Zonnebloemolie
- 1 sjalot, fijngesnipperd
- 2 knoflooktenen, uitgeperst
- 1,5 kippenbouillontablet, verkruimeld
- 1 el bloem
- 175 g appelmoes
- 3 el kristalsuiker
- 1 el gembersiroop
- 1 – 2 el azijn (eerst 1 toevoegen en proeven)
- 1 blik tomatenblokjes (of 140 g geconcentreerde tomatenpuree)
Garnering
- 4 eieren
- 125 g taugé, ongedompeld in kokend water, afgespoeld met koud water en uitgelekt
- 4 lente-uitjes, fijngesneden
- 2 handjes vermicelli, beetgaar gekookt, afgespoeld met koud water en uitgelekt
Nodig
- Staafmixer
om 12:51
Hoe lang laat je de bouillon trekken? Of maakt dat niet heel veel uit?
om 09:34
Als de kip gaar is, is de bouillon in principe ook klaar. Langer laten trekken mag altijd maar hoeft niet per se.
om 19:55
Heerlijke soepje!
Vraagje over de bouillon. De bouillon wordt van sinaasappel/citroen /wortel en bleekselderij gemaakt. Zie punt 1.
Vanaf punt 5 wordt de bouillon toegevoegd. Met de sinaasappel/citroen /wortel en bleekselderij wordt verder niets mee gedaan, dat blijft over? Wat is de gewenste soep dikte ?
om 09:20
Hoi Sylvia, de sinaasappel, citroen, etc. kunnen weg idd. Die hebben hun smaak afgegeven. De gewenste soepdikte bepaal je zelf. Wil je dikke soep, dan voeg je minder bouillon toe, voor dunnere soep voeg je meer bouillon toe.
om 16:56
Geen Chinese Tomatensoep zónder appelmoes! Al jaren een vast ingrediënt van deze heerlijke soep! Ik pureer de soep niet maar bak (in jouw stap 3) een ui mee. Ook voeg ik wat mie/mihoen/vermicellie toe, net wat voor het grijpen ligt.
om 09:05
Klinkt ook heerlijk Florina! Leuk dat iedereen zijn eigen smakelijke variant heeft.