Chinese tomatensoep met kip en appelmoes

Een heerlijke, zoete tomatensoep zoals je hem kent van de Chinees. Gevuld met malse stukjes kip, taugé, ei en appelmoes. Appelmoes in de soep klinkt misschien een beetje gek, maar het geeft de soep een heerlijke zoete en fruitige smaak. Probeer het zelf en laat me weten wat je ervan vindt in een reactie hieronder. Ik ben heel benieuwd!

Menu, Wereldgerechten, Aziatische recepten, Hoofdgerechten, Kiprecepten, Soeprecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(25 stemmen)
6 reacties

Deel je reactie

  1. Laura

    Hoe lang laat je de bouillon trekken? Of maakt dat niet heel veel uit?

    1. Als de kip gaar is, is de bouillon in principe ook klaar. Langer laten trekken mag altijd maar hoeft niet per se.

  2. Sylvia

    Heerlijke soepje!
    Vraagje over de bouillon. De bouillon wordt van sinaasappel/citroen /wortel en bleekselderij gemaakt. Zie punt 1.
    Vanaf punt 5 wordt de bouillon toegevoegd. Met de sinaasappel/citroen /wortel en bleekselderij wordt verder niets mee gedaan, dat blijft over? Wat is de gewenste soep dikte ?

    1. Hoi Sylvia, de sinaasappel, citroen, etc. kunnen weg idd. Die hebben hun smaak afgegeven. De gewenste soepdikte bepaal je zelf. Wil je dikke soep, dan voeg je minder bouillon toe, voor dunnere soep voeg je meer bouillon toe.

  3. Geen Chinese Tomatensoep zónder appelmoes! Al jaren een vast ingrediënt van deze heerlijke soep! Ik pureer de soep niet maar bak (in jouw stap 3) een ui mee. Ook voeg ik wat mie/mihoen/vermicellie toe, net wat voor het grijpen ligt.

    1. Klinkt ook heerlijk Florina! Leuk dat iedereen zijn eigen smakelijke variant heeft.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde