Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Chocolade cupcakes met tweekleurenfrosting
Chocoholics opgelet! Deze chocolade cupcakes met tweekleurenfrosting bevatten voldoende cacao om zelfs de meest doorgewinterde chocoholic tevreden te stellen. De tweekleurenfrosting ziet er indrukwekkend uit, maar is heel eenvoudig om te maken.
Ingrediënten voor ongeveer 60 cupcakes
- 360 g bloem
- 600 g suiker
- 190 g cacaopoeder
- 1 el baksoda
- 1,5 tl bakpoeder
- 1,5 tl zout
- 350 ml karnemelk
- 180 ml olie
- 350 ml warm water
- 3 grote eieren
- 1 el vanille-extract
- 2 porties tweekleurenfrosting met pure chocolade
Verder nodig
Bakblik voor cupcakes, 60 stuks papieren vormpjes, garde, ijsschep, elektrische handmixer, spuitzak met spuitmond, vershoudfolie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden en vul het bakblik met de papieren vormpjes. Meng alle droge ingrediënten in een grote kom door elkaar.
Voeg dan één voor één, terwijl je goed roert met de garde, de natte ingrediënten toe en roer net zolang totdat je een glad, vloeibaar beslag hebt.
Schep het beslag met een ijslepel (dit gaat het makkelijkste) in de papieren vormpjes. Vul ze tot de helft met het beslag.
Bak de cupcakes 15 minuten in de oven, of totdat ze gerezen en gaar zijn (test dit eventueel met een houten prikker).
Laat de cupcakes op een rooster volledig afkoelen en bak de volgende lading. Maak, als alles cupcakes zijn gebakken en afgekoeld, de tweekleurenfrosting en spuit deze op de chocolade cupcakes.
Enjoy!
Deel je reactie