Chocolade speculoos cake. Als ik zin heb in gebak en niet lang in de keuken wil staan dan bak ik vaak een cake. Een eenvoudige vanillecake is al niet te versmaden en met wat simpele toevoegingen maak je er snel iets speciaals van. Deze smeuïge chocolade speculaas cake bestaat uit twee smaken cakebeslag: chocolade en speculoos.
Chocolade speculaas cake
Na het maken van het basis cakebeslag verdeel ik het beslag in tweeën. Door de ene helft meng ik cacaopoeder en door de andere helft speculoospasta. Vervolgens verdeel je de twee soorten beslag om en om in het cakeblik en swirl je ze door elkaar. Een kleine aanpassing met heerlijk resultaat!
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Bereiding
Verwarm oven voor op 160 graden. Vet de cakevorm in met boter en bestuif met bloem. Klop de overtollige bloem eruit.
Klop de boter met de suiker luchtig en romig. Voeg al kloppend één voor één de eieren toe, voeg het volgende ei pas toe als de vorige is opgenomen. Zeef het bakmeel en spatel door het beslag. Verdeel het beslag over twee kommen.
Roer de melk en cacaopoeder door elkaar en roer door de ene helft van het beslag. Roer de speculoospasta door de andere helft van het beslag. Schep de twee soorten beslag om en om in het cakeblik. Roer met de onderkant van een lepel door het beslag om een swirl te maken.
Bak in het midden van de oven 50 tot 60 minuten. Controleer na 50 minuten of de cake gaar is door met een satéprikker in het midden van de cake te prikken. Als hij er droog uit komt is de cake gaar. Bak hem anders nog iets langer.
Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen en stort hem dan op een rooster om verder af te koelen.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten!
Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Ons derde kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde: Makkelijke Wereldgerechten.
In het boek vind je 75 makkelijke hoofdgerechten (verdeeld in de hoofdstukken vlees, vis, kip en vega) die je maakt zonder pakje of zakje. Van Mexicaanse enchiladas, Thaise kip Siam, Zuid-Afrikaanse bobotie, Hongaarse goulash, Surinaamse roti, Portugese kip piri piri, Mexicaanse nachoschotel, Italiaanse lasagnette en Griekse moussaka tot Spaanse paëlla, Zweedse gehaktballetjes en nog véél meer!
Deel je reactie