Bereiding
Vet de springvorm in met boter en bekleed de vorm met vershoudfolie.
Maal de speculaasjes fijn in de keukenmachine. Smelt de boter en roer door het koekkruim. Verdeel het koekkruim over de bodem van de springvorm. Druk goed aan en strijk glad met de achterkant van een lepel. Zet zolang in de koelkast.
Klop de slagroom met de suiker stijf. Smelt de chocolade au bain-marie, of 3 tot 4 minuten in de magnetron op 400 Watt. Giet de gesmolten chocolade en de amandellikeur al kloppend bij de slagroom. Klop verder totdat alles goed vermengd is.
Giet het chocolademengsel over de koekbodem en laat 6 tot 8 uur opstijven in de koelkast.
om 00:35
Maarre…. Als mijn pubers in de gaten krijgen dat ik zoiets gemaakt heb, hoe hou ik dan die uren in de koelkast vol??? 🙂
om 21:34
Vraagje: wat is de meerwaarde van eerst het bakblik invetten met boter en daarna bekleden met vershoudfolie?
De taart lijkt me erg lekker!
Groetje Mariska.
om 11:30
Dan blijft de folie plakken aan het bakblik en kun je hem makkelijker vullen. 🙂
om 20:33
Super lekkere taart en eenvoudig te maken. Het chocolade gedeelte was bij mij wel wat droog, zou ik dit wat smeuïger kunnen krijgen?
om 21:31
Net gemaakt en staat in de koelkast voor morgen ? Hoe lang kan ik deze taart in de koelkast bewaren?
om 08:27
Lekker! Je kunt hem zeker 4 dagen bewaren in de koelkast.
om 20:04
Dank voor je snelle antwoord! Hij was zeker lekker én makkelijk te maken. Dus echt top recept ?
om 20:51
Superleuk om te horen Christa! 🙂
om 20:54
Ik maak deze taart al jaren, maar dan met een bastognekoek bodem, en 600 gr chocolade en 6 dl slagroom. Altijd een succes!! De suiker voor de slagroom vind ik niet nodig…
om 12:39
Vorige zaterdag de truffeltaart gemaakt. Het was een simpel recept en makkelijk om te maken.
We vonden de taart ook erg lekker. Wel erg machtig dus kleine stukjes is echt voldoende.
om 22:40
De chocoladetaart gemaakt super lekker ,
om 09:36
Leuk om te horen Manel! 🙂
om 13:46
Voor m’n collega’s gemaakt met overgebleven chocoladeletters. Iedereen vond hem superlekker, en hij was echt heel makkelijk om te maken!
Ik ga hem zeker nog eens maken =)
om 10:20
Leuk om te horen Kim! 🙂