Ingrediënten
- 150 ml slagroom
- 100 g pure chocolade, fijngehakt
Deze chocoladesaus is heel eenvoudig om te maken en heerlijk. Gebruik hem als dessertsaus over vanille-ijs, flensjes, poffertjes, of profiteroles. Ook lekker om vers fruit zoals aardbei of banaan in de chocoladesaus te dippen. Ik gebruikte hem ook voor een valentijnsontbijtje, dat recept ga ik maandag met je delen. Als de chocoladesaus afkoelt wordt hij dikker. Je kunt hem afgedekt in de koelkast bewaren en later voor gebruik au bain-marie opwarmen zodat hij weer vloeibaar wordt.
Basisrecepten, Sauzen en dips, Zoete keuken, Zoete recepten, Chocoladerecepten, Dessert
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Tip! Doe wat chocoladesaus in een spuitzakje en drizzle wat chocoladesaus over de binnenkant van een mooi dessertglas. Vul vervolgens met ijs, vruchten, nootjes en slagroom.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie