Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Chocolate chip chocoladekoekjes
Deze chocoladekoekjes zijn verzadigd van maar liefst een driedubbele dosis chocolade en bevredigen hiermee zelfs de meest vergevorderde chocoholics! De textuur is heerlijk bros en de kleine stukjes pure chocolate chips geven een lekkere crunch; durf jij de uitdaging aan?
Ingrediënten (voor ongeveer 15 flinke koekjes)
- 125 g pure chocolade, minimaal 70% cacao
- 150 g bloem
- 125 g ongezouten zachte roomboter
- 30 g cacaopoeder, gezeefd
- 1 tl bakpoeder
- Snufje zout
- 75 g licht bruine basterdsuiker
- 50 g witte basterdsuiker
- 1 tl vanille extract
- 1 ei
- 350 g pure chocolate chips (kleine stukjes chocolade)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 graden. Smelt de chocolade in de magnetron of in een pannetje op laag vuur.
Meng in een kom de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout door elkaar. Mix in een andere kom de boter, suiker en gesmolten chocolade tot een glad geheel. Klop de vanille en het ei door het chocolade mengsel en voeg de droge ingrediënten uit de andere kom toe. Het duurt even voordat dit goed gemengd is, het koekjesdeeg blijft vrij droog.
Roer tot slot de chocolate chips erdoor.
Schep met een ijsschep 15 bolletjes beslag op een bakblik bekleed met een vel bakpapier. Plaats ze ongeveer 5 cm uit elkaar en druk ze niet plat.
Bak de koekjes 15 tot 20 minuten in de oven en test met een houten prikker of het beslag niet meer nat is. Laat ze 5 minuten afkoelen uit de oven op het bakpapier en leg de koekjes dan op een rooster om verder af te koelen.
Enjoy!
Tip
Verpak de koekjes met een stukje vetvrij papier en wikkel er mooi transparant gekleurd folie omheen met een kleurig lintje. Geef de koekjes cadeau aan iemand die je lief hebt of, indien je jezelf lief hebt, eet ze lekker zelf op 🙂
Themarecepten, Moederdag recepten, Zoete recepten, Chocoladerecepten, Koekjesrecepten
Deel je reactie