15 minuten + 30 minuten wachten + 15 minuten in de oven
Zin om iets lekkers te bakken zonder ingewikkeld gedoe? Wij zijn dol op deze chocolate chip cookies met hazelnoot. Ze zijn makkelijk om te maken en superlekker! Je kunt ook leuke variaties maken. Zo kun je de witte chocolade bijvoorbeeld vervangen door melk- of pure chocolade en de hazelnoot vervangen door macadamia, amandel of pistache. Weet jij nog een lekkere variatie? Ik ben benieuwd!
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Bereiding
Roer in een kom de bloem, suiker, vanillesuiker en het zout door elkaar.
Voeg de boter en het ei toe en kneed met een koele hand snel tot een samenhangend deeg. Rol uit tot een rol van circa 5 cm. dik. Wikkel in vershoudfolie en leg 30 minuten in de koelkast, of net zolang tot je de rol in plakken kunt snijden zonder dat je de rol vervormt.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
Snijd de rol in plakken en leg ze met wat ruimte ertussen op het bakblik. Verdeel de witte chocoladedruppels en hazelnoten over de koekjes en druk licht aan.
Bak de koekjes in het midden van de oven in 15 minuten, of tot de randjes licht goudbruin zijn. Laat de koekjes afkoelen op een rooster. Bewaar ze, als ze zijn afgekoeld, in een luchtdichte zak of koektrommel.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten!
Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Ons derde kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde: Makkelijke Wereldgerechten.
In het boek vind je 75 makkelijke hoofdgerechten (verdeeld in de hoofdstukken vlees, vis, kip en vega) die je maakt zonder pakje of zakje. Van Mexicaanse enchiladas, Thaise kip Siam, Zuid-Afrikaanse bobotie, Hongaarse goulash, Surinaamse roti, Portugese kip piri piri, Mexicaanse nachoschotel, Italiaanse lasagnette en Griekse moussaka tot Spaanse paëlla, Zweedse gehaktballetjes en nog véél meer!
Deel je reactie