Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Chocolate chip pindakaaskoekjes
Mmmm… Real American chocolate chip peanutbutter cookies oftewel Amerikaanse pindakaaskoekjes met kleine brokjes chocolade. Heb je er al zin in? Ze zijn super makkelijk om te maken en smaken nog lekkerder dan de naam doet vermoeden.
Geen pindakaassmaak
Deze koekjes smaken echt verrukkelijk en hebben geen sterke pindakaassmaak, dit klinkt misschien een beetje vreemd – je maakt tenslotte pindakaaskoekjes – maar ik vond dat juist een groot pluspunt! Tevens zitten er lekker veel brokjes chocolade in wat natuurlijk altijd goed is. Hup, snel de keuken in dus…
Ingrediënten voor 20 tot 25 koekjes
115 gram zachte ongezouten roomboter
130 gram pindakaas
100 gram witte basterdsuiker
110 gram donkere of lichtbruine basterdsuiker
1 ei
170 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram pure chocolade
Mijn dochter en ik nemen het bakken van deze koekjes heel serieus dus even goed opletten nu…
Verder nodig
2 grote bakblikken, spatel, bakpapier
Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden. Klop de boter met de twee soorten suiker en de pindakaas tot een romig mengsel en voeg dan het ei toe.
Klop nog even goed tot een luchtige massa en spatel dan de bloem erdoor gevolgd door de brokjes chocolade.
Leg twee stukken bakpapier op de de bakblikken schep hier gelijke hoopjes beslag op met behulp van een theelepel of een eetlepel.
Ik gebruikte hier een ijsschep voor maar je krijgt dan erg grote koekjes. Ze zetten in de oven namelijk uit! Ik maakte in totaal 19 koekjes maar als je ze wat kleiner maakt kun je er makkelijk 20 tot 25 maken. Je kunt het beslag eventueel iets aandrukken met je handen maar ze zakken in de oven eigenlijk vanzelf in elkaar tot een rond koekje. Bak de koekjes in ongeveer 12 minuten gaar of totdat ze licht goudbruin zijn.
Laat de koekjes helemaal afkoelen en bewaar ze dan in een luchtdichte pot of koekjestrommel. Anders worden ze namelijk zacht.
Kinderrecepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Amerikaanse recepten, Kerstrecepten, Zoete recepten, Chocoladerecepten, Koekjesrecepten
om 17:08
Lekkere koekjes! Heb die van mij met cacao poeder gemaakt en wat minder chocolade brokken, heerlijk!
om 16:02
Super lekkere koekjes en super makkelijk! Ik gooi er ook nog wat nootjes bij. Heerlijk!!!!
om 16:59
Altijd goed, nootjes! 🙂
om 21:53
Wat n onwijs leuke manier om je recept te illustreren!!
om 07:06
Bedankt Fee! 🙂
om 16:58
Ze staan in de oven! Heerlijk! Ik heb goede herinneringen aan deze koeken. Ik woonde in het buitenland en een hele lieve oma bakte deze, en dan heel groot… Mmmmm!
om 19:05
Hoi Jiska, leuk om te horen! Ben benieuwd of ze net zo smaken als in je herinnering… 🙂
om 00:28
Helaas kan ik niet tegen chocola, word er ongelooflijk misselijk van.
Maar als ik het zo zie kan je dit ook maken zonder de chocola dus dat ga ik maar proberen.
Lijkt me erg leuk en lekker om te maken
om 12:29
Hoi Iris, ik ben benieuwd hoe ze smaken zonder de chocolade, let me know! 🙂
om 12:26
Ze zitten nu en de oven en ze ruiken heerlijk! Alleen heb ik niks gemeten of gewogen..because i ain’t about that mesuring life
om 21:10
Ik ook niet zo Margaux, alleen voor deze kookblog zet ik het er toch maar bij… 🙂 Hoop dat ze smaken!
om 19:00
Mmm deze koekjes zijn echt super lekker.