Ciabatta brood is een heerlijk ingrediënt om in huis te hebben. Zo is de afbak variant ideaal om een snelle pizza van te maken. Met een blikje tonijn uit de voorraadkast en wat verse ingrediënten uit de koelkast maak je in een handomdraai deze ciabatta pizza met tonijn. Serveer als lunch voor 2 personen, of als hoofdgerecht voor 1 persoon eventueel met een kommetje soep erbij. Zie ook onderstaande variatietips.
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Variatietips!
Ook lekker met naanbrood ipv ciabatta. Je hoeft het naanbrood niet open te snijden maar kunt het zo beleggen en afbakken.
Vervang de tonijn eens door plakjes chorizo of salami. Ook erg lekker!
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier. Snijd het ciabattabrood overdwars doormidden zodat je twee platte broden krijgt. Leg ze met de snijkant naarboven op het bakblik.
Bestrijk de broden met de tomatenfrito en strooi de helft van de geraspte kaas erover. Beleg met de overige ingrediënten. Strooi als laatste de overige geraspte kaas erover.
Bak de ciabatta pizza met tonijn in het midden van de oven circa 20 minuten, of tot de randjes van het brood goudbruin zijn. Lekker om voor serveren te garneren met verse basilicumblaadjes.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten!
Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Ons derde kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde: Makkelijke Wereldgerechten.
In het boek vind je 75 makkelijke hoofdgerechten (verdeeld in de hoofdstukken vlees, vis, kip en vega) die je maakt zonder pakje of zakje. Van Mexicaanse enchiladas, Thaise kip Siam, Zuid-Afrikaanse bobotie, Hongaarse goulash, Surinaamse roti, Portugese kip piri piri, Mexicaanse nachoschotel, Italiaanse lasagnette en Griekse moussaka tot Spaanse paëlla, Zweedse gehaktballetjes en nog véél meer!
Deel je reactie