Ingrediënten
- 130 g roomboter, gesmolten + extra om bakvorm in te vetten
- 3 eieren
- 120 g fijne suiker
- 175 g zelfrijzend bakmeel
- Snufje zout
- 1 citroen, rasp en sap
Verder nodig
- Elektrische handmixer met gardes
- Madeleinebakvorm
Madeleines zijn elegante, Franse cakejes in mooie schelpvorm. Naast de naturel variant deelde ik ook al deze heerlijke melkchocolade madeleines en stracciatella madeleines met je.
Vandaag is het tijd voor weer een nieuwe variant. Deze citroen madeleines zijn heerlijk fris!
Wereldgerechten, Franse recepten, Zoete recepten, Gebakrecepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie