Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Citroengebak van The Hummingbird Bakery
Dit citroengebak is echt goddelijk lekker en heel makkelijk om te maken! Het heeft een heerlijke zanddeegbodem en een bitterzoete citroentopping. Oh, alleen erover schrijven zorgt er al voor dat het water me weer in de mond loopt…
Het recept voor dit citroengebak komt uit ‘het hummingbird bakboek’. Een schitterend boek voor iedereen die van zoetigheid houdt! Deze citroenrepen zijn ook erg geschikt om mee te nemen naar een feestelijke picknick of om uit te delen op een kinderfeestje.
Ingrediënten voor de zanddeegbodem
230 gram ongezouten roomboter, in blokjes gesneden
70 gram poedersuiker
290 gram bloem
2 tl geraspte citroenschil
Ingrediënten voor het citroenlaagje
100 ml versgeperst citroensap
3 tl citroenrasp
210 gram fijne kristalsuiker
3 eierenVerder nodig
Bakpapier, diep bakblik, elektrische handmixer
Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed het bakblik met een vel bakpapier. Meng voor de bodem de boter (in kleine blokjes en niet zo’n homp als op de foto…), suiker en bloem met de handmixer door elkaar tot er een soort broodkruimels ontstaan.
Themarecepten, Wereldgerechten, Engelse recepten, Zoete recepten, Gebakrecepten
Deel je reactie