Ingrediënten
Taartdeeg (voor 2 taartbodems)
- 500 g bloem
- 140 g poedersuiker
- 250 g koude ongezouten roomboter, in blokjes + klontje boter om springvorm in te vetten
- 4 eidooiers
Vulling
- 5 eieren
- 140 g fijne kristalsuiker
- 150 ml ongeslagen slagroom
- 100 ml citroensap (2 à 3 citroenen) + rasp van één citroen
Nodig
- Garde of handmixer
- Ronde springvorm 24cm
- Vel bakpapier
- Steun- of bakvulling (bijv. gedroogde erwten)
om 10:17
Heerlijke taart zonder overdreven veel suiker!
om 10:22
Leuk om te horen Sanne! 🙂
om 15:59
Hoe kan het dat mijn deeg zo kruimeld? Ik kan het niet uitrollen en de taartvorm bekleden. Ik heb precies dezelfde ingredienten gebruikt en na het maken van het deeg een half uur in de koelkast gelegt, daarna wilde ik het uitrollen maar brak en kruimelde het steeds.?
om 17:47
Hoi Petra, als het deeg te droog blijft kun je wat extra boter toevoegen.
om 10:40
dankjewel, ik ga het nog eens proberen!
extra boter kan ook gewoon nog toegevoegd worden als de eidooiers er al in zitten?
om 10:59
Ja, dat kan Petra. Succes! 🙂
om 22:08
Gebruik je hiervoor een hetelucht oven of de traditionele oven? Grt. Inge
om 15:43
Traditionele oven Inge.
om 15:21
Heb hem gister gemaakt en ik vind hem heeeerlijk! Perfect voor als het lekker warm weer is.
Had alleen nog wel een vraagje. Als ik deze taart in het klein maak, in een cupcakevorm, hoelang denk je dat ze dan in de oven moeten?
om 16:15
Ik verwacht iets korter Dani, maar durf niet te zeggen hoelang precies. Dat zou je uit moeten proberen. Mocht je dat doen, dan ben ik heel benieuwd! ?
om 21:17
Heb het gister uitgeprobeerd! Heb voor de bodem de zelfde tijd angehouden. En de vulling had ik 20 min de de oven gedaan, maar toen was die al behoorlijk stevig. Denk dat 15 min ook genoeg was. Had ze in een cupcaketray gebakken. Het is alleen wel verstanding om voldoende bakpapier er onder te doen. Ze waren er namelijk moeilijk uit te krijgen?
om 13:24
Leuk idee Dani en bedankt voor de tip! Hopelijk hebben ze goed gesmaakt. 🙂
om 09:15
Ik heb ook een recept voor citroentaart op m’n blog, maar deze met een gekarameliseerd laagje lijkt me ook lekker eens te proberen!
om 14:51
Ik vind m heel veel werk, kost je bijna 3 uur om m te maken en hoewel hij eruit ziet als op de foto ik vind de smaak erg tegenvallen.
om 11:52
Hoi Monique,
Wat jammer om te horen dat deze taart je tegenvalt. De bodem is het meeste werk omdat je steeds moet wachten. Het scheelt wel wat tijd als je het deeg een dag van tevoren maakt. Je hoeft het dan op de dag zelf alleen uit te rollen en 1x blind voor te bakken. Verder kan ik kan me voorstellen dat de smaak je tegenvalt wanneer je een bepaalde verwachting hebt en de smaak hieraan niet voldoet. Hopelijk een volgende keer beter!