Ingrediënten
- 6 sneetjes lekker brood
- 5 eieren
- Stukje Parmezaan
- 2 flinke el mayonaise
- 12 plakjes kipfilet (vleeswaren)
- 1 eetrijpe avocado
- 1 citroen, alleen het sap
- 1 grote vleestomaat, in plakken
- 1 kropje baby romaine sla
De club sandwich is een van mijn favoriete lunchgerechten die ik graag buiten de deur eet, maar ook zelf maak. Hij bestaat meestal uit drie opgestapelde sneetjes brood met beleg ertussen. Dit beleg kan varieëren. Ik beleg de club sandwich dit keer met zelfgemaakte eiersalade, avocado en kipfilet. Een heerlijke combi!
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Tip! Uitgebakken bacon of pancetta is ook erg lekker op deze sandwich!
Kook de eieren in 9 minuten hard. Rooster ondertussen het brood lichtjes in een broodrooster of op een grillijzer.
Spoel de eieren af met koud water en pel ze direct. Hak de eieren fijn en doe ze in een kom. Rasp wat Parmezaan bij de eieren (naar eigen smaak) en roer smeuïg met de mayonaise. Breng op smaak met zout en peper.
Halveer de avocado en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in de schil in plakken. Schep de gesneden avocado uit de schil met een lepel. Besprenkel de avocado met een beetje citroensap om verkleuren te voorkomen. Haal de blaadjes sla los, was ze en dep droog.
Besmeer een boterham met eiersalade en beleg met sla, kipfilet en avocado. Dek af met een tweede boterham en bestrijk deze weer met eiersalade. Beleg met sla, kipfilet en tomaat. Dek af met een derde boterham. Maak de andere sandwich op dezelfde manier. Snijd het brood diagonaal doormidden. Zet het brood indien gewenst vast met een prikker en serveer.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie