Bereiding
Vet de ovenschaal in met een beetje boter. Verwarm de oven voor op 220 graden.
Schil de aardappels en snijd grote exemplaren een keer doormidden. Kook de aardappels gaar in een ruime pan met licht gezouten kokend water. Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Maak de puree lekker smeuïg met een flinke scheut melk en voeg een klontje roomboter toe voor een romige smaak. Breng de puree verder op smaak met zout en peper. (Ook lekker om wat gehakte peterselie door de puree te roeren, ik was dat vergeten.)
Verhit ondertussen als de aardappels koken een koekenpan met een scheutje olie en fruit de ui op laag/middelhoog vuur tot hij zacht en glazig is. Voeg het gehakt toe en bak op middelhoog vuur rul. Voeg de groenten toe en bak verder tot de groenten beetgaar zijn. Breng op smaak met zout en peper. Schep het gehakt- en groentemengsel in de ovenschaal. Smelt de roomboter in de koekenpan waar het gehakt in zat. Voeg de bloem toe en bak enkele minuten op laag vuur om de bloem te laten garen. Voeg de bouillon toe en breng de saus al roerend aan de kook. Laat de saus 1 à 2 minuten zachtjes pruttelen tot hij glad en gebonden is. Giet de saus over het gehaktmengsel in de ovenschaal. Bedek met de aardappelpuree en strijk de bovenkant glad. Maak met een vork een mooi patroon in de puree en verdeel er wat vlokjes roomboter overheen.
Bak 20 minuten in de oven, of tot de bovenkant goudbruin is.
om 12:15
Heerlijk recept en makkelijk klaar te maken! Dankjewel!