Ingrediënten
Ik vind het lastig om aan te geven hoeveel potten je exact nodig hebt, dit is mede afhankelijk van de grote van de courgettes en de grote van de potten die je gebruikt. Zijn de potten gevuld en heb je inmaakvocht over? Je kunt het vocht laten afkoelen en bewaren en later opnieuw aan de kook brengen om andere groenten of meer courgettes in te maken.
- 3 kg courgettes
- 2 stuks ui, gepeld en halve ringen
- Mosterdzaadjes
- 15 g verse dille, grof gehakt
- Optioneel, 1/2 stuk rode paprika, fijngesneden
- laurierblaadjes
- Zoetzuur inmaakvocht
- 1,5 l natuurazijn
- 1 l water
- 500 g fijne kristalsuiker
- 1 à 2 el zout
- peper naar smaak
- Verder nodig
- Grote kookpan voor het inmaakvocht
- Eventueel een trechter om het kookvocht in de potjes te gieten
- Minimaal 6 stuks grote weck- of inmaakpotten, gesteriliseerd
om 12:54
enig idee hoe lang je de potten kunt bewaren?
om 13:20
Ligt eraan hoe schoon je gewerkt hebt, maar ik maakte onlangs een pot open van een jaar geleden en die smaakte nog goed. 🙂
om 12:18
Leuk recept, ga ik zeker eens proberen! Kanttekening, potten op de kop zetten is niet nodig en zelfs af te raden omdat de huidige deksels daar niet tegen kunnen