Courgette lasagne met ham en mozzarella. Ik ben dol op lasagne en dit is een leuke variant op de klassieker. Elk jaar hebben wij courgettes uit eigen moestuin en iedereen die een courgetteplantje heeft weet, die dingen groeien als onkruid. Deze lasagne met courgette, ham en mozzarella maak ik graag in de zomer om het overschot aan courgettes in te verwerken. De traditionele lasagnebladen vervang je door dunne courgetteplakken waardoor het tevens een koolhydraatarm recept is. De courgettes gaan rauw de ovenschaal in en garen in de oven. De voorbereiding is zo gepiept. Daarna doet de oven de rest van het werk.
Zie ook de reels van dit recept op onze IG waar je stap voor stap ziet hoe je dit recept maakt.
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Tip! Na het bakken zit er veel vocht in de ovenschaal, maar dat is niet erg. De lasagne zelf is mooi stevig. Eventueel kun je wat ciabatta of stokbrood bij de lasagne serveren om hier het heerlijke vocht uit de schaal mee op te deppen.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Wrijf de ovenschaal in met een beetje knoflook.
Strooi een dun laagje paneermeel over de bodem en beleg met plakken courgette en knoflook. Bestrooi met zout en peper uit de molen. Drizzle er wat olijfolie overheen en bestrooi met wat paneermeel.
Beleg met plakjes ham, mozzarella en wat blaadjes basilicum.
Beleg weer met een laag courgette en volg de stappen zoals hierboven beschreven. Herhaal de lagen tot alle ingredienten op zijn. Eindig met een laagje courgette, paneermeel en parmezaan.
Bak 20 – 30 minuten in het midden van de oven, of tot de bovenkant goudbruin is. Laat hem iets afkoelen, dan kun je hem beter snijden. Zie de tip!
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten!
Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Ons derde kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde: Makkelijke Wereldgerechten.
In het boek vind je 75 makkelijke hoofdgerechten (verdeeld in de hoofdstukken vlees, vis, kip en vega) die je maakt zonder pakje of zakje. Van Mexicaanse enchiladas, Thaise kip Siam, Zuid-Afrikaanse bobotie, Hongaarse goulash, Surinaamse roti, Portugese kip piri piri, Mexicaanse nachoschotel, Italiaanse lasagnette en Griekse moussaka tot Spaanse paëlla, Zweedse gehaktballetjes en nog véél meer!
om 19:40
Het was een recept wat erg heerlijk leek en zeker koolhydraat arm, alleen jammer dat het erg zout was. Ik weet niet waar aan zou liggen
om 19:03
Erg lekker!
om 17:13
Leuk om te horen Bianca! 🙂