Johan vond dit recept voor courgette plaattaart op de website van Miljuschka en gaf er een eigen draai aan. Zo verving hij het hartig taartdeeg door bladerdeeg en voegde wat extra smaakmakers toe zoals citroenrasp en chilivlokken. Dit gerecht is heel eenvoudig om te maken en smaakt heerlijk. Wij aten het als avondeten met een kom tomatensoep erbij, maar je kunt het ook in kleine vierkantjes snijden en als hapje bij de borrel serveren of als lunchgerecht op tafel zetten.
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier. Rol het deeg uit en leg op het bakblik.
Roer de roomkaas los met de helft van de parmezaan, knoflook, citroenrasp, chilivlokken en helft van de basilicum. Besmeer het deeg met de roomkaas, laat ca. 1 cm van de randen vrij.
Beleg de plaattaart dakpansgewijs met de courgetteplakken. Strooi de overige parmezaan erover.
Bak circa 25 minuten in het midden van de oven, of tot hij goudbruin is. Strooi de laatste 5 minuten van de baktijd de pijnboompitten over de plaattaart en bak mee tot ze goudbruin zijn.
Bestrooi de courgette plaattaart voor serveren met de overige basilicum.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten!
Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Ons derde kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde: Makkelijke Wereldgerechten.
In het boek vind je 75 makkelijke hoofdgerechten (verdeeld in de hoofdstukken vlees, vis, kip en vega) die je maakt zonder pakje of zakje. Van Mexicaanse enchiladas, Thaise kip Siam, Zuid-Afrikaanse bobotie, Hongaarse goulash, Surinaamse roti, Portugese kip piri piri, Mexicaanse nachoschotel, Italiaanse lasagnette en Griekse moussaka tot Spaanse paëlla, Zweedse gehaktballetjes en nog véél meer!
Deel je reactie