Courgettebrood met feta en zongedroogde tomaat

Zin om te bakken maar liever hartig dan zoet? Dit courgettebrood met feta en zongedroogde tomaat is een aanrader. Snijd de cake in plakken als hij nog warm is en serveer als hapje of voorgerecht met (licht gezouten) roomboter, of neem een een plak mee als snack voor onderweg.

Menu, Seizoensrecepten, Themarecepten, Zomerrecepten, High tea recepten, Picknickrecepten, Lunchrecepten, Voorgerechten, Voor bij de borrel

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(6 stemmen)
7 reacties

Deel je reactie

  1. Geralda

    Ik had een reuze courgette, die heb ik geraspt en wat zout over gestrooid, en laten staan. Daarna uitgeknepen, dan heb je veel minder vocht in je cake. Ik vond de cake welk wat flauw, ik doe er de volgende keer met tomaat en feta in. Want die proefde ik nauwelijks. Maar dat komt misschien omdat er zoveel courgette in zat.

  2. Sylvia

    Heb er een plakje van genomen en erg lekker, maar mijn vraag is. Kan je die invriezen en hoelang kan je hem zo bewaren?

    1. Hoi Sylvia, ik heb daar zelf geen ervaring mee dus weet niet zeker hoe het uitpakt als je hem invriest. Ik denk dat het wel kan. Zou hem dan wel al in plakjes gesneden invriezen.

      1. Barbara Oostdam

        Invriezen in plakjes gaat prima, ik doe dit met hartige en zoete cake.
        Gr. Barbara

        1. Henny

          Dit is echt lekker en vult goed. Komt zeker vaker op ons menu.

  3. Lieke

    Gisteren courgettebrood gebakken. Het heeft anderhalf uur in de oven gestaan, waarvan het laatste kwartier op hetelucht, om het brood gaar te krijgen. Nadat het uit de oven kwam zakte het brood in.
    Het brood smaakt prima, alleen vast en klef van binnen. Het lijkt of er te veel vocht in het deeg zit, waardoor het zo slecht gaar werd. Wat kan ik de volgende keer anders doen om dit te voorkomen?

    1. Hoi Lieke, als de binnenkant klef is vanbinnen is de cake nog niet gaar, daarom zakt hij ook in. Ik zou als tip geven om hem de volgende keer langer in de oven te laten staan. Bij mij was de cake na 45 minuten goed maar elke oven werkt anders. Het kan dus goed zijn dat hij bij jou wat langer in de oven moet.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde