Ingrediënten
- 1 rol quiche- of hartig taartdeeg*, of 6 plakjes bladerdeeg
- 2 courgettes, in blokjes gesneden
- 1/2 chorizoworst, in blokjes gesneden
- 200 g crème fraîche
- 3 eieren
- 75 g pittig belegen of oude, geraspte kaas
- Paar sprietjes bieslook, fijngeknipt
- Olijfolie om in te bakken
*Zelfgemaakt quichedeeg
Kneed 200 gram patentbloem en 100 gram koude, in kleine blokjes gesneden ongezouten roomboter en een snuf zout met je handen tot het begint te kruimelen. Voeg dan een klein scheutje koud water toe en kneed verder tot een soepele deegbal. Wikkel in vershoudfolie en 1 uur in de koelkast. Haal 10 minuten voor gebruik uit de koelkast. Het deeg is nu klaar voor gebruik.
Verder nodig
- Ronde springvorm van ca. 23 cm
- Koekenpan
om 13:27
zou je dit ook met ander vlees kunnen doen
om 08:38
Hoi Saskia, je kunt ook bacon of spek gebruiken.
om 12:00
Ik zie geen bereidingswijze, behalve van deeg terwijl er staat dat het met kant en klaar deeg gedaan wordt, gaat niet helemaal goed denk ik 🙂
om 13:39
Hoi Margo, de bereiding staat er toch echt bij…
om 16:21
We gaan hem zo maken, ben zo benieuwd, trouwens we hebben al zoveel recepten van jou gemaakt en alles was heerlijk